A tűzhely állapota egyszerűen borzalmas volt: nem tudtam, mit tegyek, hogy valóban hatékony legyen. A férjem elkezdett szokatlan módszereket keresni a helyzet kezelésére, és ami a legjobban érdekelte, az a… borotvahab volt. Igen, tényleg szokatlannak tűnt, de úgy gondoltam: bármi jó, ami hatékony.
Így hát nekiláttunk a sütő tisztításának. A férjem egyszerűen befújta a sütő belsejét borotvahabbal, és otthagyta pár órára. Aztán csak letöröltük a habot, és mondhatom, az eredmény igazán meglepő volt – sokkal hatékonyabb, mint az ecet vagy a szódabikarbóna.
Miután meggyőződtünk ennek a tisztítószernek a hatékonyságáról, úgy döntöttünk, hogy a tűzhely tetejét is megtisztítjuk. Ugyanígy jártunk el: borotvahabot fújtunk rá, vártunk pár órát, majd egy ronggyal letöröltük.
Elragadott minket az izgalom, és kipróbáltuk a csempén is. Az eredményt a saját szemével is láthatja…
Íme még egy egyszerű, de igazán hasznos tipp: ha attól fél, hogy vacsorakészítés vagy lekvárfőzés közben szennyeződések rakódnak a tűzhelyre, csak takarja le a tűzhelyet fóliával, mielőtt elkezdi – ezt a trükköt még a legjobb szakácsok is alkalmazzák a tisztaság érdekében.