Ez a trükk villámgyorsan terjed az interneten, ami nem meglepő. A mogyoró meghámozása nem egyszerű feladat, de ezzel a zseniális trükkel sokkal gyorsabbá és könnyebbé tehető.
Mindössze egy csavarkulcsra és egy kalapácsra van szüksége: egyszerűbb, mint hinné.
A dió meghámozását is próbálja ki: egy kalapácsra és egy üvegpalackra lesz szüksége. Egy pillanat alatt meg lesz pucolva a dió, így nem kell aggódnia, hogy az egész belsejét egyben maradjon.
Ezzel a dióhéjhámozási módszerrel állítólag óránként akár 5 kg diót is meg lehet hámozni. Igazán lenyűgözően hangzik!
Még egy trükk
Tegyük a diót egy tálba, és öntsük fel forró vízzel. Fedjük le egy fedővel. Hagyjuk állni körülbelül húsz percig, majd csepegtessük le. Ha a dió kihűlt, késsel könnyen meghámozható – csak nyomjuk meg a héjat az összeillesztésnél. Ha a diót hideg vízbe áztatjuk, körülbelül egy nap múlva tudjuk hámozni.