A fokhagyma olyan erős növény, hogy ha nagy mennyiségben fogyasztja, a szervezete kevesebb mint egy nap alatt reagál rá.
A fokhagyma kétségtelenül a világ egyik legegészségesebb élelmiszere! Köztudott, hogy a nyers fokhagyma hagyományos gyógymód és kiváló ellenszere a magas és alacsony vérnyomásnak, segít megelőzni a szívbetegségeket és rendben tartja a koleszterinszintet.
De a sült változat legalább annyira egészséges. A fokhagyma gátolja egy bizonyos hormon termelődését, és jót tesz az ereknek, valamint normalizálja a koleszterinszintet.
Nagyon erős növény, és ha nagy mennyiségben fogyasztja, a szervezete kevesebb mint 24 óra alatt reagál rá.
Nézze meg, mi történik a szervezetével 24 óra alatt, ha 6 gerezd sült fokhagymát eszik meg.
1 óra
A fokhagymát a gyomor emészti meg, azaz táplálékként hat.
2-4 óra
Küzd a szabad gyökök és a rákos sejtek ellen.
4-6 óra
A szervezet anyagcseréje során a felesleges folyadékot eltávolítja a szervezetből, aminek következtében a zsír is elkezd égni.
6-7 óra
Mivel antibakteriális hatású, amint a véráramba kerül, elkezd dolgozni a baktériumok ellen.
10-24 óra
A fokhagyma ezután kezdi kifejteni mélytisztító hatását, azaz.
- Szabályozza a koleszterinszintet
- Tisztítja az artériákat és véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
- Stabilizálja a vérnyomást
- Növeli az immunitást és erősíti az immunrendszert.
- Megakadályozza a nehézfémek bejutását a szervezetbe
- Erősíti a csontokat
- Megszünteti a fáradtságot
- Javítja a sportteljesítményt
- Növeli a sejtek élettartamát