Mostantól akár 4 hétig is frissek maradnak a citromjaim!
A citrom egy hihetetlenül hasznos citrusféle. Gazdagok C-vitaminban és flavonoidokban, amelyek segítik a tápanyagok felszívódását.
Használhatja reggelente, vagy egyszerűen hozzáadhatja bármelyik kedvenc gyümölcslevéhez. A legtöbbször, amikor citromot vásárolunk, egy tálban hagyjuk a konyhában. Ez azonban valójában nem teljesen helyes.
Ha azt szeretné, hogy a citrom sokáig friss maradjon, akkor olvassa el ezt a cikket
Ellentétben más zöldségekkel, például a paradicsommal, a hagymával vagy akár a burgonyával, amelyeket az emberek szívesebben tartanak a hűtőben, a citromot ritkán tartják ott. De valójában ez nem igaz.
A citrom szobahőmérsékleten néhány nap után hajlamos megromlani. Ennek következtében eltűnik a tápértéke és az íze. A C-vitamin érzékeny a fényre és a hőre.
Ha tehát szeretnénk meghosszabbítani az eltarthatóságát, van egy egyszerű megoldás. Tegyük a citromot a hűtőbe egy lezárt műanyag zacskóban.
Ne feledje, hogy a műanyag zacskó kulcsszerepet játszik a probléma megoldásában. Hosszabb ideig megőrzi a citromot és annak jótékony tulajdonságait.
Ne próbáljuk meg lefagyasztani a citromot, mert ezzel csak az ellenkező hatást érjük el, a fagyasztóban nagyon gyorsan megromlik.
Ezért azt javasoljuk, hogy fény nélkül, hűtőben tárolja, hogy elkerülje a tápanyagok pusztulását. Ráadásul ezt más citrusfélékkel is megteheti.