Háztartás, Tippek

Ez 100%-osan működik: tanuld meg, hogyan hámozd meg könnyedén a fokhagymát

Egy friss kutatás szerint a felnőttek nagy része úgy gondolja, hogy az egészséges főzés nehéz és időigényes. Ez azonban könnyen változtatható. Egy táplálkozási szakértő megoszt néhány trükköt, amivel kevesebb időt tölthetsz a konyhában.

Rázd meg a fokhagymát

A fokhagyma ízt ad az ételeknek, és segíthet a vérnyomás csökkentésében.

Ha a fokhagymát aprítod vagy zúzod, egy allicin nevű anyag keletkezik, ami a fokhagyma jellegzetes illatát, ízét és egészségügyi előnyeit adja.

A fokhagyma csökkentheti a koleszterinszintet és a vérnyomást.

Mivel a gerezdek kicsik, a hámozásuk sokszor fárasztó és időigényes feladat lehet.

Gyors trükk: tedd a fokhagymagerezdeket egy befőttesüvegbe, és rázd meg erőteljesen.

A héj könnyen lejön, a fokhagyma pedig készen áll a szeletelésre, aprításra vagy zúzásra.

Préseld ki a levüket

A narancs és a citrom tele van C-vitaminnal, ami erősíti az immunrendszert, az idegrendszert, a csontokat, fogakat és a bőrt.

Ráadásul, ha C-vitaminban gazdag italokat vasban gazdag ételekkel, például babbal, lencsével, dióval, magvakkal és leveles zöldségekkel fogyasztasz, az segíti a szervezetedet több vasat felszívni.

A gyümölcslevek előnyeit azonban nem mindig egyszerű maximalizálni.

Egy gyors trükk: a citrusféléket néhány másodpercig görgesd egy kemény felületen, vagy melegítsd őket 10-20 másodpercig a mikróban, hogy könnyebben kipréselhesd a levüket (ez a héj lehúzását is megkönnyíti).

Pucold meg könnyen a tojásokat

A tojás fehérje, fontos B-vitaminokat és D-vitamint tartalmaz, ami a csontoknak jót tesz.

A reggelire fogyasztott tojás segít, hogy tovább érezd magad jóllakottnak, így könnyebb lehet fogyni is.

Sokan azonban bajban vannak, ha a tojáshéj apró darabjai nehezen jönnek le.

Egy gyors trükk: a megrepedt tojáshéj nagyobb darabjával vedd fel a kisebb darabkákat, vagy nedvesítsd meg az ujjad – így a héj könnyen rátapad.