Egy friss kutatás szerint a felnőttek nagy része úgy gondolja, hogy az egészséges főzés nehéz és időigényes. Ez azonban könnyen változtatható. Egy táplálkozási szakértő megoszt néhány trükköt, amivel kevesebb időt tölthetsz a konyhában.
Rázd meg a fokhagymát
A fokhagyma ízt ad az ételeknek, és segíthet a vérnyomás csökkentésében.
Ha a fokhagymát aprítod vagy zúzod, egy allicin nevű anyag keletkezik, ami a fokhagyma jellegzetes illatát, ízét és egészségügyi előnyeit adja.
A fokhagyma csökkentheti a koleszterinszintet és a vérnyomást.
Mivel a gerezdek kicsik, a hámozásuk sokszor fárasztó és időigényes feladat lehet.
Gyors trükk: tedd a fokhagymagerezdeket egy befőttesüvegbe, és rázd meg erőteljesen.
A héj könnyen lejön, a fokhagyma pedig készen áll a szeletelésre, aprításra vagy zúzásra.
Préseld ki a levüket
A narancs és a citrom tele van C-vitaminnal, ami erősíti az immunrendszert, az idegrendszert, a csontokat, fogakat és a bőrt.
Ráadásul, ha C-vitaminban gazdag italokat vasban gazdag ételekkel, például babbal, lencsével, dióval, magvakkal és leveles zöldségekkel fogyasztasz, az segíti a szervezetedet több vasat felszívni.
A gyümölcslevek előnyeit azonban nem mindig egyszerű maximalizálni.
Egy gyors trükk: a citrusféléket néhány másodpercig görgesd egy kemény felületen, vagy melegítsd őket 10-20 másodpercig a mikróban, hogy könnyebben kipréselhesd a levüket (ez a héj lehúzását is megkönnyíti).
Pucold meg könnyen a tojásokat
A tojás fehérje, fontos B-vitaminokat és D-vitamint tartalmaz, ami a csontoknak jót tesz.
A reggelire fogyasztott tojás segít, hogy tovább érezd magad jóllakottnak, így könnyebb lehet fogyni is.
Sokan azonban bajban vannak, ha a tojáshéj apró darabjai nehezen jönnek le.
Egy gyors trükk: a megrepedt tojáshéj nagyobb darabjával vedd fel a kisebb darabkákat, vagy nedvesítsd meg az ujjad – így a héj könnyen rátapad.