A fehér, ápolt fogak nemcsak az egészség jelei, hanem egyre nagyobb esztétikai értéket is képviselnek. A természetesen fehér fogakkal azonban kevesen büszkélkedhetnek – a legtöbben fehérítő szereket használunk, legyenek azok kémiai vagy természetes házi megoldások. Mindez azonban hiábavaló lehet, ha újra és újra elkövetünk egy hibát. Hogyan kerülhetjük el ezt?
A legegyszerűbb módja annak, hogy otthon fehérítsd a fogaidat, a fehérítő fogkrém vagy speciális fehérítő csíkok használata.
Ezeket a termékeket azonban óvatosan kell alkalmazni, lehetőleg fogorvosi felügyelet mellett, mert károsíthatják a fogzománcot, és végül gyengíthetik a fogakat.
Az étkezés szerepe a fogfehérítésben
Fontos tudni, hogy a megfelelő étrend is elengedhetetlen a fogfehérítéshez. Bizonyos ételek ugyanis elszínezhetik a fogakat! Például túl sok kávé vagy tea fogyasztása, illetve:
vörösbor
áfonya, cseresznye, eper
édességek
barna kenyér
citrusfélék
vörös színű zöldségek
A helyes fogmosás titka
Kiderült, hogy a hófehér mosoly érdekében a helyes fogmosás is kulcsfontosságú. A jelek szerint sokan egy alapvető hibát követünk el közben!
Elköveted ezt a hibát fogmosáskor? Felejtsd el a fehér mosolyt
A fogorvosom, aki több mint 20 éve foglalkozik fogászattal, úgy véli, hogy a fogkefe előkészítése kulcsfontosságú a fogápolásban. Ez az a lépés, ahol a legtöbben hibáznak.
A fogorvosom szerint a fogmosás módja, például ha víz nélkül vagy savas ételek fogyasztása után azonnal fogat mosunk, hosszú távon sárgásabbá teheti a fogakat.
A fogkefe sörtéit a fogmosás előtt meg kell nedvesíteni, majd a fogkrém felvitele után ismét meg kell nedvesíteni.
A fogorvos hangsúlyozta, hogy a fogkefe nedvesítése segít egyenletesen eloszlatni a fogkrémet a fogakon, így alaposabb tisztítást eredményez.