A fahéj a desszertek receptjeiben igen kedvelt fűszer. Intenzív, édes íze van. De a kulináris felhasználáson túl ez a fűszer kiváló természetes illatosító is.
Fahéj: a párásítóban
Illatosíthatja otthonát ezzel a fűszerrel a radiátor párásítójával.
Öntsön egy kevés vizet a párásítóba;
Adjon hozzá egy fahéjrudat vagy 2 evőkanál őrölt fahéjat;
Kapcsolja be a készüléket;
Ismételje meg a trükköt minden alkalommal, amikor vizet cserél.
Hogyan használja a potpourrit, hogy ezzel a fűszerrel illatosíthassa otthonát?
A potpourri szárított virágszirmokból és fűszerekből készült készítmény. Az intenzíven aromás fűszer használatához egyszerűen tegyen fahéjrudat vagy port a szárított virágokkal együtt egy csészealjba vagy tálba.
Hogyan készíthetek narancs- és fahéjfőzetet?
A fahéj tökéletesen kombinálódik a naranccsal, és kellemes őszi illatot áraszt az egész házban.
Az illatos infúzió elkészítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
Szerezzen be narancs szeleteket;
Öntsön vizet egy lábasba;
Adjon hozzá egy kevés narancslevet és egy csipetnyi fűszert;
Adja hozzá a narancsszeleteket;
Tegye a lábast a tűzre, és forralja fel;
A forrásnál kapcsolja le a hőfokot, és hagyja, hogy a gőz szétterüljön a házban.