Az ízletes és szép töltött káposzta egyik titka a megfelelően előkészített káposzta.
A töltött káposzta a magyar konyha egyik hagyományos étele. Minden háziasszonynak megvan a saját receptje, de a puha és rugalmas káposztalevelek elkészítése nem mindenkinek sikerül. Utánajártunk, hogyan készítsd el a káposztát ehhez az ételhez.
Megosztunk a tippet, amivel a káposztalevelek elkészítése sokkal gyorsabbá válik. Azt javasoljuk, hogy használj mikrohullámú sütőt, hogy a levelek puhák és rugalmasak legyenek.
Először mosd meg a káposztafejet, hogy elég nedves legyen, és ne száradjon ki főzés közben. Ezután vágd ki a torzsát.
A levelek egyenletes elkészítéséhez állítsd a mikrót 650 W teljesítményre, és kapcsold be 5 percre.
Ezután vedd ki a káposztát, és óvatosan válaszd le a leveleket. Ha a káposztafej nagy, 6 percig is készítheted, vagy a már levált leveleket további 2 percre visszateheted a mikróba.