A citrom minden nap ellát minket egy adag vitaminnal és ízzel. Érdemes beledugni egy csavarhúzót, és megkönnyít egy bizonyos tevékenységet a konyhában. A trükk egyszerű és rendkívül hatékony.
A citrom egészséget és ízt ad
A citromnak sokféle felhasználási módja van a konyhánkban. Ezek a citrusfélék egy adag C-, E- és B-vitaminnal látnak el minket. Ezek az intenzív sárga színű gyümölcsök béta-karotinban, káliumban, magnéziumban, nátriumban és vasban is bővelkednek.
A citrom kifacsarása könnyebb a szokásosnál
Ha citromlevet szeretnénk, akkor ki kell facsarni. Ez nem mindig megy úgy, ahogyan szeretnénk. Nehézkes lehet, és erőltetést vagy extra konyhai eszközök használatát igényli. A citromfacsaró általában segít nekünk a citrom kifacsarásában. Most azonban érdemes megismerni a citromlé kifacsarásának egy másik módját is.
Ahhoz, hogy ezt a szabadalmat használni tudjuk, szükségünk van egy olyan eszközre, amit általában megtalálunk otthon. Egy csavarhúzóról van szó. Hogyan használjuk arra, hogy kifacsarjunk vele egy citromot? Először is, a citromot a munkalapon görgessük át többször, hogy kicsit megpuhuljon. És ne feledjük, hogy a csavarhúzót tartsuk tisztán, és használat előtt alaposan mossuk el.
Egy trükk mindenkinek
Helyezzük a csavarhúzót a citrom aljához közelében lévő pontba. Szúrjuk be mélyen a csavarhúzót, majd vegyük ki, és egy idő után elkezdhetjük kifacsarni a citromlevet. Óvatosan nyomja meg a gyümölcsöt, és a lé kifolyik. Most már csak egy edényt kell előkészítenie, amelybe a citromlevet bele tudjuk facsarni.
Ha nagyon kevés levet szeretnél használni, akkor a citromot újra felhasználhatod. Tedd félre, majd nyúlj újra érte. Ezzel az egyszerű trükkel a citromlé kifacsarása könnyen és zökkenőmentesen fog menni. A trükk minden konyhában jól fog jönni.