A fóliafagyasztás talán furcsának tűnhet, de oka van a dolognak. Tudjon meg többet erről a trükkről, amely megkönnyíti az életét.
Fóliafagyasztás: egy tipp, amit tényleg tudnod kell
A fólia az egyik legjobb módja az élelmiszerek tárolásának. Gyümölcsök, zöldségek, sajtok és húsok csomagolására használják. Pároláshoz, sütéshez és mikrohullámú sütéshez is használják.
Minden esetben ügyelni kell arra, hogy a fólia rátapadjon az ételre. Ezért az edények széleit nedvesítsük meg egy kevés vízzel.
A fólia azonban meghajolhat és elszakadhat. Ezért kell a fóliát 15 percre a fagyasztóba tenni.
Miért működik ez a módszer?
Fagyasszuk le a fóliát 15 percre, és meglátjuk, hogy könnyebben kezelhető. Ez azért van, mert a hideg megszünteti a statikus elektromosságot.
Ez a kellék soha nem hiányozhat otthonából, akárcsak az alufólia és a sütőpapír. Sőt, másra is felhasználható. A fóliát használhatja hajformázáshoz vagy akár sminkeléshez is.