Tudjon meg mindent, amit a főtt tojás tartósításáról tudni kell. Lehet, hogy eddig mindig rosszul csinálta, ami az íz és a tápanyagtartalom elvesztéséhez vezetett.
A főtt tojás tartósítása: hogyan kell helyesen csinálni?
A biztonság kedvéért fontos, hogy betartsuk a főtt tojás helyes tárolásának szabályait. Ha nem figyel oda, azt kockáztatja, hogy károsítja az ételt és baktériumokat vesz fel.
A főtt tojás tartósítása érdekében a főzés után 2 óránál tovább nem szabad forró vízben hagyni. Forrázás után célszerű azonnal hideg vízzel teli tálba tenni.
Ne felejtsük el alaposan megszárítani egy tiszta ruhával vagy nedvszívó zsebkendővel. Ez megakadályozza, hogy a baktériumok megtámadják. Ne feledje, hogy ez az étel nagyon érzékeny a szalmonellózisra.
Ez a baktérium már 10 perccel a hűtőből való kivételt követően is jelen lehet.
Mik a fontos tudnivalók?
A főtt tojás tartósításához tegye a hűtőbe, és ne hámozza meg. Ne tartsa a tojásokat 5 napnál tovább, különösen akkor ne, ha már meghámozták őket.
Használjon védőcsomagolást is, például kartont vagy légmentesen záródó edényt. Ami a helyüket illeti, tegye őket a hűtőszekrény közepére vagy tetejére.
Ügyeljünk arra, hogy ne legyen olyan élelmiszer, ami beszennyezheti a tojásokat. A hámozott tojásokat tegye egy hideg vízzel teli tálba a hűtőszekrényben. A vizet azonban naponta cserélje ki, amíg készen nem áll a fogyasztásra.
Ha rossz szagot érez, azonnal dobja ki a főtt tojásokat.