A fűszernövények dugványozása kiváló módja annak, hogy bővítsük zöldterületünket, és kihozzuk belőlük az aromákat és az ízeket. Tekintse meg részletes útmutatónkat, hogy megtudja, milyen lépéseket kell követnie a helyes metszéshez.
Aromás fűszernövények dugványozása: így kell helyesen csinálni
Fontos tudni, hogy mely fajták alkalmasak a legjobban a dugványozás művészetére, hogy kielégítő és kellemesen illatos eredményt érjünk el.
Így csinálja:
Levendula: virágzás után a legjobb a dugványozás;
Zsálya: az év bármely szakában dugványozhatunk. A zsálya szívós és sokoldalúan felhasználható aromanövény.
A rozmaringot tél végén vagy kora tavasszal lehet dugványozni.
A bazsalikom egy aromás növény, amely vízben könnyen gyökeredzik.
A menta nagyon nehéz körülmények között is képes gyökeret ereszteni.
Végül az oregánó és a kakukkfű szívós és könnyen gyökeresedik.
Milyen lépéseket kell követni?
Készítsen egy egészséges, erőteljes ágat az anyanövényről;
Vágja le tisztán és pontosan, 45°-os szögben, közvetlenül a csomópont alatt;
A vágás után távolítsa el a vágás alsó leveleit, hogy megakadályozza a rothadást;
A jó gyökeresedés érdekében helyezze a talajba vagy a vízbe;
Merítse vízbe, és rendszeresen figyelje a gyökérnövekedést, vagy ültesse közvetlenül a talajba;
Tegye ki szűrt fénybe;
Tartsa fenn a talaj megfelelő nedvességtartalmát, és kerülje, hogy a dugványokat szélsőséges hőmérsékletnek vagy huzatnak tegye ki.