Ha valami különlegeset szeretnél alkotni, egyszerűen adj ecetet a forró tejhez. Olyan keveréket kapsz, ami úgy néz ki, mint egy házi tejkrém. Olvass tovább a részletekért.
Hogyan készítsünk házi sajtot
A házi sajtkészítés nehéz munkának tűnhet, de könnyebb, mint gondolnád! A sajt elkészítéséhez nincs szükséged semmilyen különleges felszerelésre vagy hozzávalóra, mert minden a konyhádban van.
Először azonban ki kell választanod, hogy milyen típusú sajtot szeretnél készíteni. Széles a választék, a friss sajtoktól, mint a mozzarella vagy a ricotta, az érlelt sajtokig, mint a parmezán vagy a pecorino. Miután meghoztad a választásod, keresheted a szükséges hozzávalókat.
Tegyél ecetet a tejbe, és finom házi krémed lesz
Ha a forró tejbe ecetet öntesz, házi sajtkrémet kapsz. Ez egy sokoldalúan felhasználható készítmény.
Ezt a könnyen elkészíthető krémet ízlésednek megfelelően más ízekkel és hozzávalókkal is személyre szabhatod. Ráadásul mesés választás azoknak, akik könnyű, de sima krémet keresnek.
Nincs szükség sok összetevőre, de jó minőségűeket kell választani.
Íme a házi sajtkrém receptje
Hozzávalók
1 liter félzsíros vagy teljes tej
80 gramm alma- vagy rizsecet
Só
Elkészítés
A sajtházi krém elkészítéséhez a tejet és egy kevés sót forrósítsunk fel egy lábasban forrás nélkül.
Ezután öntsük a tejet egy tálba az ecettel együtt, és alaposan keverjük össze. Fedjük le a tálat egy tiszta ruhával, és hagyjuk állni körülbelül egy órát.
Ez idő alatt a tej megalvad, túróra és savóra válik szét.
Tegyünk egy szitát egy másik tálba, és fedjük le egy másik konyharuhával.
Öntsd az aludttejet a szűrőbe. Hagyd lecsöpögni legalább 30 percig, és időnként csavard ki a ruhát.
Ezután tedd át az aludttejet egy edénybe, és turmixgépben keverd krémesre és simára. Ha szükséges, adj hozzá egy kis sót.
Most már van egy sajtkrémünk, amelyet a hűtőben lehűthetünk. Fogyasztás előtt várj 30 percet.