Aki rendszeresen főz, az tudja, milyen gyorsan koszolódik a konyha.
A zsír gyakran minden irányba kifolyik, és az ajtókon és a munkalapokon is meg tud telepedni.
Természetesen elengedhetetlen, hogy főzés után letöröljük a felületeket, de néha mégsem tesszük.
Nem meglepő, hogy a makacs szennyeződések eltávolítása nem mindig egyszerű. Azonban tényleg nem kell káros vegyszereket használni a boltban, hiszen kipróbálhatunk egy igazán hatékony házi gyógymódot.
Szüksége lesz hozzá:
1 liter víz
1 evőkanál citromsav
2 evőkanál ecet
Elkészítés és felhasználás:
Keverjük össze az összes hozzávalót, hogy a citromsav feloldódjon. Öntsük egy szórófejes flakonba.
Fújja be vele a konyhai munkalapot, majd törölje le száraz ruhával.
Ez a tisztítószer még a makacs zsírt is megtisztítja.
Minden felület gyönyörűen ragyogni fog.
Próbálja ki, és győződjön meg róla saját maga!
További tippek a konyha tisztán tartásához
Szüksége lesz hozzá:
50 ml vodka
50 ml ecet
100 ml víz
1 tk. mosószappan vagy mosószer
Elkészítés és használat:
Öntse a vodkát, az ecetet és a vizet a szórófejes flakonba.
Adjon hozzá egy teáskanál mosószappant vagy mosogatószert.
Rázza fel és fújja a piszkos felületre.
Súrolja át kefével vagy szivaccsal.
Törölje át egy ronggyal.
Ez a termék kiváló zsíroldó.
Egy másik trükk
Ez a tipp igazán hasznos egy nagyon koszos konyhapult megtisztításához, amelyet szó szerint ellep a zsír.
Nem fogja elhinni, milyen könnyen kezelheti ezt a problémát.
Szüksége lesz hozzá:
200-300 g szódabikarbóna
3 evőkanál mosogatószer vagy folyékony szappan.
2 evőkanál víz
60 ml ecet
2 frissen facsart citrom leve
Elkészítés és felhasználás:
Keverje össze a hozzávalókat, majd keverje bele az ecetet.
Vigye fel a piszkos felületekre.
Hagyja állni 5 percig.
Törölje át egy szivaccsal.
Azonnal észre fogja venni a különbséget.
Ennyi az egész.
Sok sikert!