A sajtreszelőt nem könnyű tökéletesen tisztává tenni, mert ez az eszköz sajtmaradványokat hagy maga után. Ez pedig elősegíti a baktériumok elszaporodását. Ezért kell alaposan fertőtleníteni.
Hogyan akadályozhatom meg, hogy a maradékok a sajtreszelő lyukaihoz tapadjanak?
Ez különösen a lágy vagy kötegelt sajtok reszelésekor jelent problémát. A maradékok ráragadnak a pengékre, és nagyon nehéz eltávolítani őket. A fejfájás elkerülésére a legjobb megoldás a megelőzés.
Ebben az esetben célszerű a fagyasztásos módszert alkalmazni. Pontosabban itt vannak a követendő lépések:
Használat előtt 15-20 percig fagyassza le a reszelőt;
Amikor reszel, a maradék megdermed;
Utána helyezze forró víz alá, hogy eltávolítsa a maradékot.
Tökéletesen tiszta sajtreszelő: a tisztításhoz követendő lépések
Ehhez a tipphez nincs szükség kémiai tisztítószerekre. Természetes módon így csinálja:
Töltsön meleg vizet egy tálba;
Adjon hozzá néhány evőkanál szódabikarbónát és néhány evőkanál ecetet;
Merítse a reszelőt az oldatba, ügyelve arra, hogy az eszköz jól elmerüljön;
Várjon 10 percet, amíg a szer kifejti hatását;
Szárítsa meg teljesen a reszelőt, és tegye ki közvetlen napfénynek.
Hogy a reszelőt a lehető legjobban megőrizze, kerülje, hogy túl kemény élelmiszerekkel érintkezzen. Minden használat után azonnal mossa el, és tárolás előtt alaposan szárítsa meg.