Háztartás, Tippek

Hogyan kell helyesen leolvasztani egy hűtőszekrényt

Hogyan tisztítsunk meg mindent megfelelően a hűtőszekrényben és a fagyasztótérben? Először is teljesen le kell olvasztania a készüléket. És kötelező eltávolítani a jeget mind a hűtőtérben, mind a fagyasztóban.

Utasítások a megfelelő leolvasztáshoz

Állítsa a hőmérséklet szabályozó gombot a nulla jelre vagy a „ki” állásba.
Húzza ki a dugót a konnektorból.
Távolítsa el a készülékben tárolt élelmiszereket. Hogy a leolvasztás során ne romoljanak meg, tegye őket hűvös helyre (télen az erkélyre vagy egy magánház pincéjébe), tekerje be őket egy takaróba, vagy tegye őket egy tálba, és ezt az edényt tegye egy nagyon hideg vízzel vagy jéggel teli kádba.
Távolítsa el a kivehető részeket: fiókokat, műanyag tárolókat, tálcákat, üvegpolcokat, fémrácsokat, palacktartókat és minden más, a készlethez tartozó elemet.


Helyezzen el több tálat, edényt vagy más hasonló edényt az olvadékvíz összegyűjtésére.
Helyezzen néhány jó nedvszívó rongyot vagy puha ruhadarabot a padlóra.
Hagyja nyitva az ajtókat.
Várjon egy ideig, amíg az összes jég teljesen elolvad. Ez a jégréteg vastagságától függően néhány órától akár egy teljes napig is eltarthat.
Távolítsa el a maradék olvadékvizet.
Most már kívülről és belülről is megtisztíthatja a hűtőszekrényt.

Hogyan távolítsa el a jeget, ha sok van belőle a hűtőszekrény belsejében?

A leolvasztási folyamatot többféleképpen is fel lehet gyorsítani, például speciális leolvasztó spray-vel.

A hűtőszekrény leolvasztása és higiéniai tisztítása is gyorsabban megy, ha a jégre forró vizet permetez egy szórófejből, több edényt helyez forró vízzel a polcokra, a falakat forró vízbe áztatott törölközőkkel törli át, vagy fűtőpárnát tesz a belsejébe.

Használhat fűtőtestet vagy hajszárítót is. A fűtőtestnek azonban legalább 0,5 méterre kell állnia a hűtőtől. A hajszárító forró légáramát pedig csak a jégre kell irányítani, a falakra nem, és különösen nem a tömítésre. A hajszárítót legalább 30 cm távolságra kell elhelyezni a fújandó felületektől.