A liszt nagyon fontos termék. Olcsó, hosszú ideig eltartható, és számos kiadós étel, például házi kenyér készítéséhez használható. Ahhoz, hogy a liszt ne romoljon meg néhány hónapon belül, a következő tárolási szabályokat kell betartani.
Hogyan kell a lisztet tárolni?
A gyári papírcsomagolás nem alkalmas a liszt hosszú távú tárolására.
Nem szabad műanyag zacskóba sem tenni.
A legjobb, ha vászonzsákot vagy üvegedényt használunk a liszt tárolására.
Ne tárolja a lisztet műanyag zacskóban sem, különben a termék gyorsan kiszárad.
Mielőtt hosszabb ideig tárolnánk a lisztet, terítsük ki pergamenpapírra, és hagyjuk néhány órán át száradni.
Hol tárolja a lisztet?
A lisztet száraz, szagtalan helyen kell tárolni.
A helyiség hőmérséklete nem haladhatja meg a 18 Celsius-fokot.
A lisztet a hűtőszekrényben a zöldségpolcon is tárolhatjuk.
Ha a hűtőszekrénybe tesszük, akár több évig is tárolható, és rovarmentesen.