A serpenyőkön lévő többszínű foltok néhány trükk ismeretében könnyen eltávolíthatók.
Ha főzésről van szó, a serpenyő vagy a lábas nélkülözhetetlen szövetségesek. Nem csoda, hogy egy idő után elhasználódnak és nem néznek ki kielégítően. A legnagyobb problémát a serpenyő aljára beágyazódott lerakódás jelenti.
A serpenyők elszíneződött foltjai néhány trükk ismeretében könnyen eltávolíthatók.
Hogyan távolítsuk el a rozsdamentes acél serpenyőn lévő foltokat ecettel?
Az ecet ugyanolyan jól eltávolítja a vízkőlerakódást az edényekről, és megakadályozza az edények elszíneződését. A szennyeződések eltávolításához öntsünk fél liter hideg vizet az edénybe, majd fél pohár fehér ecetet.
Nagyon fontos a pontos sorrend betartása. Ezután főzzük a keveréket fél órán át alacsony hőfokon. Alternatívaként egy szivacsot is áztathatunk ecetbe, és megtisztíthatjuk vele a piszkos felületet. Ezután alaposan öblítsük le az edényeket, és szárítsuk meg őket.
Hogyan lehet eltávolítani a foltokat egy rozsdamentes acél serpenyőről sóval és burgonyával?
Ez a váratlan duó remekül működik, ha egy serpenyő aljáról szeretnénk megszabadulni a foltoktól. Először is öntsük le az edény szennyezett felületét forró vízzel. Ezután töröljük szárazra, és szórjuk meg bőségesen sóval.
Egy fél nyers burgonyával dörzsöljük körkörös mozdulatokkal a szennyeződést, amíg a szennyeződés teljesen el nem tűnik. Ezután hagyjuk a szert 15 percig az edény alján. Ezen idő letelte után öblítsük le a serpenyőt tiszta vízzel.
Hogyan távolítsuk el a foltokat egy rozsdamentes acél serpenyőről citromlével?
A citromlé nemcsak az égett maradványok, hanem a többszínű foltok eltávolítására is ideális. Először is vágjuk félbe a citrusfélét, és a gyümölcshússal súroljuk át a szennyeződést néhány percig.
Ezután jól facsarjuk ki a citromot, és nedvesítsünk meg egy szivacsot a levével, hogy az edények teljes felületét lesikálhassuk. Utolsó lépésként folyó víz alatt öblítsük le jól az edényt.