A túlzott sófogyasztás káros hatással van az egészségünkre, ezért mindig nagyon körültekintően kell bánni ezzel az összetevővel.
Sokakkal előfordult már, hogy véletlenül túl sok sót adtak egy ételhez. Szerencsére mindig vannak olyan trükkök, amelyek segíthetnek megmenteni a helyzetet.
Hogyan távolíthatjuk el a felesleges sót az ételből?
A szakértők ajánlása szerint, ha az étel túl sós lett, egy burgonya hozzáadása segíthet, mivel a burgonya képes felszívni a felesleges sót.
„A burgonya képes felszívni a sós folyadék egy részét, de legyünk reálisak: csodát nem fog tenni. Ha az ételben rendkívül nagy mennyiségű só van, ne támaszkodjon kizárólag erre a módszerre. Segíthet, de lehet, hogy további trükkökre is szüksége lesz a probléma megoldásához”.
Mit tegyünk a túlsózott étellel?
Adjon hozzá burgonyát! Hámozza meg a burgonyát, alaposan mossa meg, és tegye bele közvetlenül a fazékba vagy serpenyőbe. Párolja a többi hozzávalóval együtt körülbelül tíz percig. Ha például sült csirkét vagy párolt zöldségeket készít, kockázza fel a burgonyát, és adja hozzá. Keverje meg az ételt. Ha a burgonya nem elegendő, fontolja meg, hogy alacsony sótartalmú hozzávalókat, például friss zöldségeket, hüvelyeseket, vagy akár egy kevés vizet adjon hozzá, hogy csökkentse a só koncentrációját. Állítsa össze újra és találjon ki új lehetőségeket. Néha, még a legjobb erőfeszítések ellenére is, az étel kissé túlsózott maradhat. Mielőtt kidobná, gondoljon arra, hogyan használhatná fel egy másik recepthez. Például egy túl sós pörköltből készíthetsz mártást vagy levest.
Meg lehet enni egy túl sós ételt?
A túlzott sófogyasztás nem egészséges. A túl sok só fogyasztása káros hatással lehet az egészségre.
Ahhoz, hogy elkerülje az ételek túlsózását, a legjobb, ha rendszeresen megkóstolja, miközben készíti.