A ropogós zsemlemorzsát tojással nem nehéz elkészíteni, ha pontosan követi a megfelelő lépéseket. A végén olyan keveréket fog kapni, amely kívül ropogós, belül pedig puha.
Hogyan készíthetünk ropogós zsemlemorzsát tojással?
Amikor egy recept elkészítéséről van szó, fontos, hogy gondosan kövesse a lépéseket, hogy elkerülje a hibákat, valamint az idő- és pénzveszteséget. A tojásos zsemlemorzsa elkészítéséhez először is elő kell készíteni az összes szükséges hozzávalót.
Konkrétan elő kell készíteni a húst, halat vagy zöldséget, egy tál lisztet, egy tál zsemlemorzsát és a tojássárgáját.
A rántott hús receptje
Íme a rántott hús elkészítésének részletes lépései:
Mártsa a húst a lisztbe, ügyelve arra, hogy mindent befedjen;
Rázzuk le a felesleges lisztet;
Tegyük a tojássárgáját egy tálba;
Mártsd bele a húst, mindent jól befedve;
Vegye ki a panírozott húst a tojásból, és tegye egy tál zsemlemorzsába;
Könnyű nyomást gyakoroljon, hogy a zsemlemorzsa összetapadjon;
Ismételje meg, ha szükséges;
Sütés előtt 15 percig tányéron pihentetjük;
Forró olajban aranybarnára sütjük;
Ügyeljen arra, hogy az olaj ellepje az ételt, és a serpenyő ne legyen túlterhelve.