Háztartás, Tippek

Hogyan olvasztják ki a vendéglősök a kenyeret? Ropogós és puha mindössze 5 perc alatt!

Vendégeket vársz, és finom ebédet készítettél? Amikor minden készen van, leülsz az asztalhoz, és rájössz, hogy az egyik sztártermék hiányzik. Van ötleted, hogy miről beszélünk? Igen, természetesen a kenyérről.

A kenyér olyan étel, amelyet mindenki szeret, és lehetetlen nélkülözni, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról.

Ahelyett, hogy a pékségbe szaladnál érte, nézz be a fagyasztóba, mert lehet, hogy van néhány szelet kenyered. Ráadásul nem kell sokáig várakoztatnod a vendégeidet, hiszen 5 perc elég ahhoz, hogy olyan meleg és ropogós kenyeret kapj, mintha csak most jött volna ki a sütőből.

Fedezd fel az éttermek trükkjét, amellyel pillanatok alatt elérheted ezt az eredményt

Ha kenyérmaradék hever a ház körül, lefagyaszthatod, hogy később fogyaszthasd. Felolvasztáskor a szakértők azt javasolják, hogy 30 perccel az étkezés előtt vedd ki a fagyasztóból, hogy fokozatosan felengedjen.

De ha ezt elfelejtetted megtenni,rengeteg ötletes módja van a kenyér gyors kiolvasztásának. Ebben a cikkben felfedezheted a legjobb módszert, amely mindössze 5 perc alatt hihetetlen eredményt hoz. A fagyasztott kenyered egy szempillantás alatt meleg, ropogós kenyérré változik.

Éttermi tipp: olvaszd fel a kenyeret a mikrohullámú sütőben

Nincs időd elmenni a közeli pékségbe kenyeret venni, mert a vendégeid már az asztalnál ülnek? Semmi gond! Egyszerűen használd a mikrohullámú sütőt a kenyér újramelegítéséhez. A legfőbb előnye? A melegítési sebessége. Így bízhatsz benne, hogy pillanatok alatt kiolvasztja a kenyeret.

Hogyan használd a mikrohullámú sütőt kenyérfelolvasztásra?

Kezdd azzal, hogy a kenyeret nedves ruhába vagy papírtörlőbe csomagolod.

Ezután helyezd egy tányérra, és tedd a mikrohullámú sütőbe 15 másodpercre.

Vedd ki a kenyeret, és ha úgy látod, hogy nem olvadt ki rendesen, olvaszd fel újra.

Még ha az eredmény nem is lesz olyan ropogós, mint a sütőből, ez a leggyorsabb kiolvasztási technika, ami a segítségedre lehet, különösen, ha nincs kéznél friss kenyér.