Van egy módszer, amivel gyorsan meg lehet pucolni egy gránátalmát anélkül, hogy összefröcskölnéd a ruhádat.
A gránátalma nagyon egészséges és tápláló gyümölcs, amit sokan elkerülnek, mert nem tudják, hogyan válasszák le róla a magokat. Azonban most, megosztunk egy érdekes trükköt, amivel 6 mozdulattal megtisztítható a gránátalma.
Ehhez elő kell készítened néhány dolgot: speciális ruhát, egy kést, egy tálat és egy fa botot vagy mozsártörőt. Ha minden kéznél van, akkor 6 lépést kell megtenni:
Öltözz át olyan ruhába, amit nem sajnálsz, ha ráfröccsenne a gránátalma leve;
Vágd le a gránátalma tetejét;
A rostok mentén vágd lefele a gránátalmát késsel;
Nyisd szét a cikkeket;
Üsd meg a gránátalma héját mozsártörővel vagy egy bottal, amíg a magok ki nem hullanak;
A maradék magokat ujjaiddal szedd ki a héjból.
Az interneten egy másik egyszerű módszert is megosztanak arról, hogyan pucolj meg egy gránátalmát vízzel úgy, hogy ne koszold össze a ruhád. Ehhez le kell vágni a gyümölcs tetejét, néhány vágást ejteni rajta, majd egy mély tál vízbe meríteni. A gránátalma magokat kézzel kell kivenni a víz alatt, majd a vizet szűrőn át kell kiönteni.
Amikor a gránátalma meg van pucolva, sokakban felmerül a kérdés: maggal együtt vagy anélkül kell enni? Erre nincs egyértelmű válasz. Az viszont biztos, hogy a gránátalma magjának elfogyasztása nem ártalmas, hiszen olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek a hemoglobin szintjének emelésében. Továbbá a gránátalma, magostul fogyasztva, nőknek és férfiaknak is hasznos, mert segíthet megszabadulni a fejfájástól.