Ahhoz, hogy a konyha megfelelően működjön, naponta tisztítani és karbantartani kell, különösen a főzőlapot. Idővel az ételmaradékok, a vízkő és a zsír felhalmozódik, és végül eltömíti a tűzhely égőit .
Sőt, a tűzhely égői a bennük felhalmozódó szennyeződések miatt esetleg nem működnek maximális teljesítménnyel.
A probléma megoldása és a tűzhely égőinek jó működésének megőrzése érdekében:
Kezdjük azzal, hogy eltávolítjuk az égőket a konyhai tűzhelyről.
Vegyünk egy vékony, de erős drótot, és ragasszunk szigetelő szalagot az egyik végére.
A drót segítségével tisztogassuk meg az égő összes vájatát.
Ezután dugjuk be a fémdrótot a szigetelő szalagos végével a gázkivezető nyílásba. Nagyon óvatosnak kell lenni.
Távolítsa el a drótot, és tegye vissza az égőket.
Ez az eljárás arra szolgál, hogy mentes legyen az ételmaradékoktól. Ideális, ha ezt a folyamatot rendszeresen, legalább hetente egyszer elvégzi.
Alternatív megoldásként a tűzhely égőket ecet és citromlé oldatába is áztathatja. Körülbelül 15 perc elteltével bő vízzel öblítse le őket, és hagyja jól megszáradni, mielőtt visszahelyezi őket a helyükre.