Háztartás, Tippek

Hogyan tarthatod a kígyóuborkát frissen akár 10 napig egyszerű konyhai trükkel

Egy ételszakértő megosztott egy egyszerű tippet, amivel a kígyóuborka ropogós és hosszabb ideig friss maradhat – és ennél egyszerűbb nem is lehetne.

Szeretnéd, hogy a kígyóuborkád tökéletes állapotban maradjon a salátákhoz és szendvicsekhez?

Egy profi séf bemutatott egy okos tárolási trükköt, amivel ezek a ropogós zöldségek akár 10 nappal tovább maradhatnak frissek. Kathleen egyszerű módszert demonstrál, amely megakadályozza, hogy az uborka túl hamar puhává és nyálkássá váljon.

Azt mondja: „Ezek az uborkák 10 naposak. Megmutatom, hogyan tárold az uborkát úgy, hogy szép, friss és ropogós maradjon, és ne puhuljon meg három nap alatt.”

Kathleen első lépése, hogy eltávolítja az uborkák eredeti csomagolását, legyen az doboz vagy műanyag fólia. Azt mondja: „Ahogyan a zöldséget szállítják, gyakran nem az a mód, ahogyan tárolni kellene.”

Az oxigén és a víz a frissesség fő ellenségei

Miközben papírtörlővel áttörli az uborkákat, hozzáteszi: „Túl kevés vagy túl sok ezekből mindkettő tönkreteheti őket. Az uborka tele van vízzel, ezért azt akarjuk, hogy a nedvességet felszívjuk.”

A végső lépésként azt javasolja, hogy használj szilikon- vagy zipzáras zacskót a ropogósság megőrzéséhez, és így magyaráz: „Készítünk egy kis papírtörlő hálózsákot, beletesszük a leöblített és megszárított uborkákat, lezárjuk a zacskót, és betesszük a hűtőbe.”

A papírtörlő segít felszívni a felesleges nedvességet, így az uborkáid frissek maradnak.

Plusz egy tipp:

Tartsd frissen az uborkát +2 hétig, ha műanyag zacskóban és fémkanállal a hűtőben hagyod. Műanyag kanállal nem működik a módszer.