Háztartás, Tippek

Hogyan tisztítsuk meg a fakanalakat: egy nő a Neten mutatott egy hatékony trükköt

Hogyan tisztítsuk meg otthon a fából készült tárgyakat, hogy visszaadjuk korábbi kinézetüket.

Sokan helytelenül tisztítják meg a fából készült konyhai kanalakat, ezért egy nő a Neten egy hatékony módszert mutatott, amely segít tökéletesen megtisztítani a fából készült termékeket.

A nő a kanalakat a tűzhelyen lévő forró fazékba tette, és hamarosan a víz színe piszkos sárgára változott – ez annak a jele, hogy az eszközöknek már régóta esedékes volt egy alapos súrolás .

Bár a nő nem volt biztos a módszerben, azonban miután kipróbálta, nagyon meglepődött. A tiszta víz ugyanis hirtelen zavarossá és barnává változott, amikor a saját kanalait belemártotta a forró vízbe.

Az egyik olvasó bevallotta, hogy utána kidobta a fakanalakat. Egy másik feliratkozó azonban óva intette az embereket a kezelt fa főzésétől, azt állítva, hogy az élelmiszeripari fakanalak úgy készültek, hogy ellenálljanak az anyagok felszívódásának, és a főzéssel tönkreteszed őket.

A foltok és repedések megelőzése érdekében a fakanalakat minden használat után szappannal és meleg vízzel kell elmosni.

A fakanalak mindenféle zsírt és szagot magukba szívhatnak, ezért fontos, hogy tisztítási rutint kövessünk, ha azt szeretnénk, hogy ez az evőeszköz tartós legyen. Minden használat után azonnal öblítsd le az ételmaradékot. Körülbelül havonta egyszer használj mélyebb tisztítási módszert vízzel és ecettel vagy peroxiddal. Egy puha, nem súroló szivacsot bármikor használhatsz a merészebb szennyeződések vagy koszok esetén.