Bizonyára tapasztalta már, hogy ujját a konyhaszekrényére tette, és ragacsosnak érezte, vagy hogy a fény felé nézve észrevett egy vékony zsír- és szennyeződésréteget.
A zsír felhalmozódása a konyhabútorokon normális és gyakori, de ritkán gondolunk a tisztítására. Azáltal, hogy ragacsossá válik, a szekrényeken felgyülemlő zsír végül a por és más szennyeződések csapdájává válik, ami miatt a szekrények mattá válnak.
Szerencsére a szekrények tisztítása és az összes zsír eltávolítása nagyon egyszerű, és még mosószer vagy más tisztítószer használata sem szükséges. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogyan kell ezt megtenni.
Az első módszer a zsír eltávolítását célzó hiteles természetes tisztítószer elkészítése.
Szüksége lesz hozzá:
1 rész növényi olaj
2 rész szódabikarbóna
1 fogkefe
1 rongy
Keverje össze a növényi olajat és a szódabikarbónát, amíg krémes állagot nem kap. A fogkefével alaposan súrolja, amíg az összes zsírt el nem távolítja. Az oldatot többször is használhatja a foltokra, ha különösen nehezen távolíthatóak el.
Végül törölje át a nedves ruhával, hogy minden maradékot eltávolítson. Ha szükséges, ismételje meg többször.
Egy másik hatékony megoldás a zsír eltávolítására, ha két egyenlő rész ecetet és szódabikarbónát kever össze, amíg krémes oldatot nem kap, amelyet szivaccsal dörzsöljön a konyhaszekrényekre. Végül egy tiszta, nedves ruhával többször törölje át, hogy minden maradékot eltávolítson.