Elege van abból, hogy ki kell dobnia az almát, mert 2 nap után megrohad? Ha szeretné minél tovább frissen tartani az almát, itt elmondjuk, hogyan kell megfelelően tárolni a hűtőben.
Amit az alma hűtőben való friss tárolásáról tudni kell
A számok riasztóak. Ma Európában évente 88 millió tonna élelmiszert pazarolnak el. Az ok? A gyümölcsök és zöldségek tárolásával kapcsolatos helyes gyakorlat ismeretének hiánya.
Teljesen normális, hogy a vásárlás után mindössze 2 nappal rohadt, ehetetlen almát találunk a hűtőben. Ha nem megfelelően tárolja, a gyümölcs egyszerűen kidobásra kerül.
Az első dolog, amit tudnia és tennie kell, hogy az almát a megfelelő fiókban tárolja. Ez az a rekesz, amely kifejezetten a gyümölcsök és zöldségek tárolására szolgál.
De ez még nem elég. Könnyen előfordulhat, hogy élelmiszer pazarlásba kerül, ha az almát olyan gyümölcsök mellé teszi, mint a banán vagy a körte.
Az olyan zöldségek, mint a hagyma és a burgonya szintén hajlamosak felgyorsítani az alma érését, egy általuk kibocsátott anyag miatt.
Vegyük figyelembe az évszakot is. Az alma egyébként is szereti a hideget. Tehát zöld utat kap, hogy télen is a kosárba és az asztalra tegye a gyümölcsöt.
Nyáron és tavasszal viszont érdemes a hűtőben vagy a pincében, száraz, árnyékos helyen tárolni az almát.
Az éretlen alma megfelelő tárolása és érése érdekében első körben a speciális tárolást kell választania.
A szabály a következő: egy tárolóedény az összes gyümölcsnek. Ideális esetben kerülje a hűtőben való tárolást, mert ez megronthatja az éretlen gyümölcsöt.
Milyen hibákat kell elkerülnie, ha minél tovább szeretné frissen tartani az almát?
Az első hiba, amit el kell kerülni, hogy az almát felügyelet nélkül hagyja a hűtőben. Szokja meg, hogy rendszeresen ellenőrizze a gyümölcs állapotát, akár a hűtőben, akár a gyümölcskosárban.
Amint a rohadás vagy romlás jeleit észleli valamelyik gyümölcsön, azonnal dobja ki. Ne becsülje alá ezt a szabályt, ha nem akarja elpazarolni az élelmiszereket.
Az alma akár 15 napig tartó frissességének titka a megfelelő gyümölcs kiválasztásában rejlik. Azt tanácsoljuk, hogy szánjon időt arra, hogy megfigyelje az egyes gyümölcsök állapotát.
Azonnal keressen tovább, ha olyan öreg almákat lát, amely láthatóan nem friss.