Imádjuk a keményre főtt tojást… enni, de semmiképp sem hámozni. Értelemszerűen: a keménytojás hámozása gyakran fárasztó feladat, és néha elfelejtjük eltávolítani a héj apró darabkáit, amelyek elrontják az evés élvezetét. Mindez azonban azelőtt volt, hogy felfedeztek egy forradalmi trükköt, amellyel kevesebb mint 20 másodperc alatt meghámozhatjuk a keményre főtt tojást, anélkül, hogy hozzá kellene érnünk!
Keménytojást hámozni anélkül, hogy hozzáérne, ráadásul kevesebb mint 20 másodperc alatt? Ez most már lehetséges! A tojás fehérjében (az izmok, szövetek és szervek felépítéséhez és fenntartásához szükséges alapvető tápanyagok), esszenciális aminosavakban, vitaminokban (A, E, B1, B2) és ásványi anyagokban gazdag élelmiszer. (vas, cink, foszfor). Összefoglalva, az egészség és a fittség felbecsülhetetlen értékű szövetségese, amelyet nem szabad elhanyagolni a napi étrendben.
Szerencsére a tojás élvezetének lehetőségei végtelenek: omlett, rántotta, buggyantott, lágyra főtt és természetesen keményre főtt tojás. A keménytojás a nyári piknikek, a tavaszi szendvicsek és az őszi saláták alapdarabja. Más szóval a keménytojás egész évben élvezhető!
A keménytojás egyetlen hátránya azonban a hámozás. Mielőtt élvezhetnénk, gyakran házimunkával kell szembenéznünk, mert még a legügyesebbek is ritkán szánnak 5 percnél kevesebb időt egy keménytojás meghámozására. Ráadásul gyakori, hogy még a gondos hámozás után is apró héjdarabkákat találunk a fehérjébe ágyazódva. Összefoglalva, a keménytojás hámozása mindig is egyet jelentett a szenvedéssel! Nos, ez igaz volt idáig…
Ehhez egyszerűen tegye a tojásokat egy légmentesen záródó tárolóedénybe, amely 3/4-ig tele van hideg vízzel. Zárja le a dobozt, és rázza erőteljesen mindössze 10 másodpercig. Ezután vegye ki a tojásokat a dobozból, és mint a varázslat, a héj magától lejön, így a tojás pillanatok alatt meghámozható! Viszlát a keményre főtt tojások hámozásával járó házimunkának!
Megjegyzés: ahhoz, hogy ez a tipp optimálisan működjön, azt tanácsoljuk, hogy egyszerre ne tegyen 3 tojásnál többet a dobozba, és ne rázza túl erősen, nehogy összezúzza!