Háztartás, Tippek

Íme a hatékony serpenyőtisztítás titkos összetevője!

Elfeketedett a serpenyőd és tele van makacs zsírfoltokkal? Íme a bolondbiztos trükk a megfelelő tisztításhoz! Íme, a titkos összetevő részletei és hatása.

A durva só az egyik olyan termék, amelyet nap mint nap fogyasztunk. De tudtad, hogy ez az ételízesítő figyelemre méltóan hatékony lehet a serpenyők tisztításában?

Bizonyára hallottál már a durva só hatékonyságáról a foltok ellen, de még sosem próbáltad ki ezt a módszert. Pedig ez egy nagyon egyszerű trükk, amelytől a főzőedényeid tiszták és fényesek lehetnek. Tűrd fel az ingujjadat, és meglátod, hogy az eredmény egyszerűen kifogástalan.

Edények tisztítása durva sóval: ezt kell tenned

A durva só a konyhában széles körben használt termék, amely szinte bármilyen étel ízét fokozza. De a só a tisztításban is bizonyított. Kiváló zsírtalanító az edények tisztításához.

Ha szeretnéd kipróbálni ezt a tisztítási módszert, készíts 100 g durva sót, némi citromlevet, néhány csepp borecetet és egy pohár vizet. Egy tiszta ruhával vagy szivaccsal dörzsöld be a keveréket az edényekbe. Néhány mozdulat után minden szennyeződés el fog tűnni.

Ha viszont olyan edényeid vannak, amelyeknek az alja megégett és megfeketedett, íme egy másik, hatékonyabb módszer. Önts egy marék sót a tisztítandó területre. Szórd meg egy kis szódabikarbónával és mosogatószerrel. Keverd össze egy szivaccsal, és fedd le egy konyhai papírtörlővel. Néhány percig hagyd állni, mielőtt eltávolítanád a papírtörlőt. Most dörzsöld át egy szivaccsal, és meglátod, hogy a foltok varázsütésre eltűnnek!