Egészség

Jóval a tabletták előtt őseink ezzel a 10 természetes antibiotikummal élték túl a fertőzéseket.

Mint olvasóink jól tudják, az orvosi ipar évek óta túlságosan sok antibiotikumot ír fel. Ez aztán új szupervírustörzseket eredményez, amelyeket nehéz elpusztítani.

Hogy ezt a pontot hangsúlyozzuk, nem helytelen azt sugallni, hogy az antibiotikumok túlzott használata a jövőben egy bizonyos ponton olyan baktériumokat eredményezhet, amelyek olyan szintre fejlődtek, hogy a Földön semmi sem képes megölni őket.

De jóval azelőtt, hogy a mai antibiotikumokat laboratóriumokban fejlesztették volna ki, számos olyan élelmiszer és gyógynövény létezett, amelyek napi szinten segítettek megvédeni minket a fertőzésektől és a betegségektől.

Valójában sok ilyen természetes védőeszköz a baktériumok ellen még ma is létezik, és világszerte használják őket. Őseinknek voltak olyan megoldásai, amelyek a természetből származó antibiotikumokat használtak a kezeléshez, és ezek ma is ugyanúgy érvényesek, mint akkoriban.

1) Az oregánó és az oregánóolaj

Ha valaha fogyasztott már olaszos ételeket, könnyen lehet, hogy evett már oregánót, és valószínűleg nem is tudta, hogy milyen jótékony hatással van az egészségre.

Az oregánó antibakteriális tulajdonságai mellett az emésztésben és a fogyásban is segít.

Az oregánóban található karvacrol nevű olajról azt is megállapították, hogy hasznos a fertőzéshez vezető baktériumok elfojtásában.

2) Nyers almaecet

Ennek messzemenő hatásai vannak. Az almaecet napi fogyasztása antibiotikus és fertőtlenítő hatású, miközben természetes módon lúgosítja a szervezetet.

Emellett segíthet a testsúly megtartásában, csökkenti a koleszterinszintet és a rák kockázatát.

3) Méz

Már az ókori rómaiak is ismerték a méz antibakteriális tulajdonságait, hiszen sebkezelésre és a későbbi fertőzések megelőzésére használták.

A világ országaiban még ma is az egyik legjobb antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő szernek tartják a mézet, amely antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.

Sőt, az új-zélandi manuka mézben találták a legmagasabb antioxidáns-tartalmat és a legnagyobb gyógyító képességet.

4) Kurkuma

Ez az élénk színű fűszer finom, de emellett nagyszerű védő tulajdonságokkal is rendelkezik a szervezet számára. Ráadásul a kurkuma ehető és külsőleg is alkalmazható, így nagyszerű és sokoldalú baktériumölő.

A további védelem érdekében a kurkumát keverheti össze mézzel, hogy pasztát készítsen belőle, amit a bőrére kenhet.

5) Fokhagyma

Ez megint több, mint egy csodálatos fűszer.

A fokhagyma nagyon erős tulajdonságokkal rendelkezik. Képes felvenni a harcot a megfázás ellen, sakkban tartva a baktériumokat, mielőtt még esélyük lenne megfertőzni a szervezetet.

A fokhagyma összetevője, az allicin véd az élesztőgombák, paraziták, baktériumok és hasonlók ellen.

6) Grapefruitmag-kivonat

A Journal of Alternative and Complementary Medicine szerint egy tanulmány szerint a grapefruitmag több mint 800 ismert vírus és baktérium, valamint több mint 100 gombatörzs és parazita ellen hatásos.

Amellett, hogy növeli a baktériumok elleni védelmet, ez a kivonat lúgosítja a szervezetet és javítja a bélflórát.

7) Echinacea

Ez a termék sokak számára ismeretlen, de határozottan elképesztő antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

A konyhákban megtalálható növény bizonyítottan csökkenti a megfázások számát, amit egy ember élete során átélhet.

Az Echinacea a megfázás időtartamát is csökkenti, de a legjobb, ha megelőzésként szedjük.

8) Káposzta

Néma zöldség; a káposztában található kénvegyületek hatékonyan harcolnak a rák ellen, és ez igaz a kelkáposztára és a brokkolira is, ugyanezen család két másik tagjára.

A káposzta azonban nagy mennyiségű C-vitamint is tartalmaz, 1 csésze a napi ajánlott adag 75 százalékát is biztosítja.

9) Extra szűz kókuszolaj

A kókuszolajat amúgy is érdemes többször használni, hiszen sokkal jobb, mint a kémiailag szennyezett növényi olajok az ételkészítéshez.

De ezen túlmenően a szűz kókuszolaj antimikrobiális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és tele van antioxidánsokkal. Használja az immunrendszere támogatására.

10) Fermentált élelmiszerek

Gondoljon a pasztörizálatlan káposztára, a házi savanyúságokra, a kefirre és a probiotikus joghurtra.

Mindezek az ételek helyreállítják a bélflórát, ami viszont megvéd minket a rákos megbetegedésektől, és nagyobb képességet ad a fertőzések elleni küzdelemre.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.