Előfordult már veled, hogy túl sok olajat öntöttél a serpenyőbe vagy lábosba? Nos, a gyártók már régóta megoldották ezt a problémát, csak elfelejtették elmondani a magyaroknak, hogyan kell helyesen használni egy ilyen egyszerű dolgot, mint a műanyag olajos üveg. Most készen állunk arra, hogy felfedjük ennek a titkos funkcióját.
Biztosan tudod (és sokakat ez idegesít is), hogy ahhoz, hogy kinyisd az olajos üveget, le kell tépni a műanyag zárókupakot (aminek a gyűrűje gyakran leszakad a kupak nélkül), amely a csavarós tető alatt van. Általában, ha minden rendben ment, gyorsan megcsináljuk, és el se gondolkodunk rajta, majd a kupakot kidobjuk a szemétbe. Azonban ez hiba!
Ez a kis kupak titkos funkcióval rendelkezik, amiről kevesen tudnak. Legközelebb, amikor kinyitod az olajos üveget, feszítsd fel a kupakot, de ahelyett, hogy kidobnád, helyezd vissza az üveg szájába. De fordítva.
Ezzel az egyszerű mozdulattal a kupak kényelmes adagolóvá alakul, ami lehetővé teszi, hogy a szükséges mennyiségű olajat mérd ki. Soha többé nem fogsz túl sok olajat önteni a serpenyőbe, mint amennyire valójában szükséged van. Ez tényleg működik, próbáld ki magad!
Az olaj többé nem fog kiömleni az üvegből a serpenyőbe, és megfelelően tudod majd adagolni.
De honnan tudhatod, mennyi olajra van szükség a sütéshez? Önts egy kevés olajat a serpenyőbe, és ecsettel oszlasd el a teljes felületen. Sikerült az egész alját befedni? Szuper, ez a megfelelő mennyiség. Ha nem elég, adj hozzá még egy kicsit. De ha az olaj eloszlatása után elkezd túlfolyni az alján, akkor túl sok van, legközelebb kevesebbet használj.