Háztartás, Tippek

KIVÁLÓ HAZAI TRÜKK a piszkos és zsíros égők súrolás nélküli tisztítására: kipróbált és bevált, azonnal működik!

Az én varázslatos sütőtisztítóm súrolás nélkül. Csak fújd be este, és reggel töröld át egy ronggyal – nem lesz zsíros vagy égési sérülésekkel teli!

Nem használok zsírtalanítót vagy boltban kapható tisztítószert a sütő rutinszerű karbantartásához. Ez tökéletesen működik nálam.

Egy házi készítésű spray, ami sokáig kitart, szinte semmibe sem kerül, és tökéletesen zsírtalanítja és tisztítja a sütőt.

Egész évben kitart, és a karbantartás is gyerekjáték vele.

Nagyszerű az üvegkerámia főzőlaphoz is.

Szükséged van hozzá:

60 ml mosogatószer
120 ml citromlé
235 ml ecet
300 ml desztillált vagy forralt víz

Eljárás:

Keverj össze mindent egy szórófejes flakonban.

Én úgy csinálom, hogy még melegen felviszem a spray-t a sütő felületére, és egész éjszakára rajta hagyom.

Reggel csak letörlöm nedves törlőkendővel, és kész. Még szivacsra sincs szükségem.

A sütő karbantartására, valamint a tűzhelyre és a kerámia főzőlapra.

H. Piroska

További trükkök a konyhai zsírtól való megszabaduláshoz

Ablakok

Ha épp most mostad le a konyhaablakokat, és nem szeretnéd, hogy gyorsan összepiszkolódjanak a zsírtól és a főzés füstjétől, van egy remek tippünk a számodra.

Amikor lemosod az ablakokat, futtass át egy puha ruhát néhány csepp folyékony glicerinnel a tiszta üvegen.

Az üveg sokkal tovább bírja majd por és szennyeződés nélkül!

A padló tisztításához zsírtalanításhoz, egerek és pókok ellen a konyhában

Sok háziasszony használja általános tisztítószerként a konyha minden felületére.

Amellett, hogy remekül tisztít, elűzi az egereket, pókokat és más kártevőket, amelyek szeretnek a konyhában lakmározni.

A valódi fa, a márvány és a természetes kőfelületek kivételével mindenre használható.

Legközelebb egyszerűen fedd be a narancs- vagy mandarinhéjat ecettel, és hagyd 10 naptól 2 hétig hűvös helyen ázni. Ezután szűrd le, és máris olyan háztartási segédeszközöd van, amit biztosan nem tudsz megvenni a boltban!

A konyhában található természetes fához és természetes kőhöz a zsírtalanításhoz használjon közönséges,meleg vízbe reszelt kasztilszappant.

Hogyan zsírtalanítsuk és tisztítsuk meg a mosogatót (egyúttal távolítsuk el a lefolyóból a szagokat)?

Szükség van hozzá:

1 kanál szódabikarbóna
1 kiskanál élelmiszeripari citromsav
(a hozzávalók mennyisége a tisztítandó terület nagyságától is függ)

Eljárás:

Nedvesítsd meg a mosogató felületét egy meleg vízbe áztatott ruhával. Ezután szórd be a nedves mosogatót citromsavval, majd szódabikarbónával. Fehér hab jelenik meg a mosdókagylón. Hagyd hatni 10-15 percig.

Ezután mosd le alaposan a mosogatót egy szivaccsal és meleg vízzel. A mosogató úgy fog ragyogni, mintha új lenne. Nincs zsír, nincs vízkő, nincs lerakódás és legfőképpen nincsenek baktériumok! 🙂

A tűzhely tisztítása egy lépésben

Szükség van hozzá:

egy tekercs konyhai papír,
hidrogén-peroxid
szódabikarbóna.

Hogyan kell csinálni?

Tölts meg egy fél csészét szódabikarbónával, és adj hozzá hidrogén-peroxidot (3%). Add hozzá, hogy paszta állagú legyen. Vidd fel a foltra és a szennyezett felületre, és hagyd rajta. Ezután egyszerűen töröld le egy papírtörlővel – a pasztával együtt a foltot is magaddal viszed. A paszta a sütő belsejének tisztítására is kiválóan alkalmas. Minden egy mozdulattal és könnyedén tisztává válik.

Ha a tűzhelyen megfőtt a tej, szórd meg sóval, és fedd le egy nedvesített papírtörlővel. A szag nem fog szétterjedni a szobában, és még a nagyon piszkos felületet is könnyedén megtisztíthatod.

Ezzel lehúzza a zsírt a konyhapultról

Szükség van rá:

1 rész növényi olaj
2 rész szódabikarbóna

Eljárás:

Egyszerűen keverd össze a két összetevőt – a végén paszta állagúnak kell lennie. A pasztát egy ronggyal vidd fel a piszkos felületre. Használhatsz egy régi fogkefét is, hogy a pasztát a rovátkákra és az illesztésekre kapard. A paszta minden szennyeződést és zsírt magába szív. Már csak az a dolgod, hogy élvezd a tökéletesen tiszta vonalakat.

A csempe a konyha falán

A csempén gyakran zsír, ételmaradékok és megszáradt főzési gőz borítja. Ezeket a szennyeződéseket a legegyszerűbben úgy távolíthatod el, ha 4 liter meleg vízben feloldasz 4 evőkanál bóraxot, 100 ml ecetet és 100 ml folyékony ammóniát. Nedvesítsd meg a felületet a keverékkel, és óvatosan töröld le a szennyeződéseket. Úgy működik, mint a karikacsapás!

Szagtalan hűtőszekrény

Ha szeretnéd tökéletesen megtisztítani a hűtőszekrényed belsejét és megszabadulni a szagtól, a legjobb megoldás ismét a szódabikarbóna. Keverj össze 4 evőkanál szódabikarbónát 1 liter vízzel, öntsd egy szórófejes flakonba, és permetezd be a hűtő belsejét. Hagyd állni a keveréket egy ideig, majd egyszerűen töröld le. A hűtőszekrény higiénikusan tiszta és szagtalan lesz.

Égett maradványok esetén

A mosószappan az égett maradékok eltávolítására is kiválóan alkalmas. Hagyd feloldódni egy kis vízben, és máris egyszerűen és könnyedén megtisztíthatod a serpenyőt.

Nincs moly vagy rovar az ételben

Ha nem szeretnéd, hogy rovarok vagy molyok kerüljenek a lisztedbe, tegyél bele néhány gerezd hámozatlan fokhagymát.