Háztartás, Tippek

Mi a trükk, hogy soha többé ne legyen ragacsos a rizs?

Hogyan állítsuk meg a rizs ragadását. Még azok is, akik általában jól tudnak főzni, gyakran kudarcot vallanak a rizsfőzésben. Pedig könnyen elérhetjük, hogy a rizsszemek, miközben puhák maradnak, ne ragadjanak!

Így szüntesse meg a rizs ragadását.

Fedezzen fel 10 tippet, amelyek segítségével soha többé nem lesz ragacsos a rizs.

Hogyan érheted el, hogy a rizs jól elváljon főzés után

1 – Áztassa be a rizst

A rizst főzés előtt legalább egy órán át hagyja vízben állni.

2 – Mossuk meg a rizst

Öblítse át a rizsszemeket többször. Annak érdekében, hogy a rizs ne legyen ragacsos, a felesleges keményítő eltávolítása után tiszta vízben kell főzni.

3 – A megfelelő mennyiségű víz a rizshez

Annak érdekében, hogy a rizs a főzés végén megfelelő állagú legyen, ne adjon túl sok vizet a serpenyőbe.

Egy rész rizshez csak másfél-2 rész vizet használjon.

4 – Adjunk hozzá citromlevet

Adjon egy csipet citromlevet a főzővízhez, és a rizsszemek tökéletesen le fognak válni a főzés végén.

5 – Adjon hozzá olajat

A rizs nem fog a serpenyő aljára ragadni, ha egy evőkanál olajat ad a vízhez.

6 – Adjunk hozzá ecetet

Hogy a rizsszemek egészben és lazán maradjanak, adjon a főzővízhez egy jó teáskanál fehér ecetet.

7 – Főzzük a rizst a megfelelő időben

A rizs főzését forró vízben kell kezdeni, és soha nem hideg vízben. Öntse a fazékba, amint a víz forrni kezd.

8 – Tartsa be a főzési időt

Tartsa be az ajánlott főzési időt.

Általánosságban a fehér rizs esetében 20-25 percet, a barna rizs esetében pedig kétszer ennyit kell hagyni.

9 – Fedje le a serpenyőt

Amint a rizs vize forrni kezd, kapcsolja le a hőfokot, és helyezzen egy fedőt és egy tiszta konyharuhát a serpenyőre. A benne lévő hő a beszorult gőznek köszönhetően megnő.

Nemcsak a rizs nem ragad le, de a főzési idő csökkentésével pénzt is spórolhat.

És 5 perccel a főzés vége előtt

Vegye le a rizst a tűzről, és hagyja, hogy felszívja a főzővizet.
Ez idő után vegye le a fedőt, és villával szedje ki a szemeket.

Mi a teendő, ha a rizs ragadós

10 – Öblítse le a rizst

Öblítse le a ragacsos rizst hideg víz alatt, szűrő segítségével szűrje le, majd terítse ki egy serpenyőre, és kis lángon melegítse meg.