Nem szabad túl sok sót használni az étkezésben. Ugyanis negatív hatással lehet az egészségére. Becslések szerint egy személy naponta legfeljebb öt gramm sót fogyaszthat és kellene is fogyasztania anélkül, hogy bármilyen egészségügyi problémát tapasztalna. Ebből a mennyiségből két grammot kell az egyénnek szabályoznia, a többit pedig más élelmiszerekből szerezheti be. Tisztában kell lennie azzal, hogy egyes élelmiszerek rejtett sót tartalmazhatnak. Erről a táplálkozási szakértő beszélt.
Megjegyezte, hogy a túl sok só hatására a szervezet vizet tart vissza, ami ödémához vezethet.
A só teljes elhagyása vagy túlzott csökkentése akár gyomorrákhoz is vezethet.
A túlzott sófogyasztás csökkentése érdekében nemcsak a közvetlenül az ételekhez hozzáadott só mennyiségének csökkentése fontos, hanem az élelmiszerek vásárlásakor a címkén szereplő összetevők elolvasása is.
A sót helyettesíthetjük fűszerekkel vagy csökkentett nátriumtartalmú sóval.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.