Minden háziasszonynak megvannak a maga kulináris trükkjei. Olyanok, amelyek megkönnyítik az életet a konyhában, és sikeres főzéshez vezetnek.
Ismét szeretnénk megosztani néhány hasznos tippet. Biztos, hogy valami újat fog tanulni, vagy eszébe jut, amit már tudott. Néhány kulináris titok olyan egyszerű…
Használja ki őket, használja őket, és akkor is, ha egyszerű ételeket készít. Egyszerre spórolhat időt, pénzt és fáradságot.
12 trükk a séftől
A dióféléket, például a mandulát könnyebb meghámozni, ha először egy-két percre forró vízbe, majd hideg vízbe mártjuk.
Ha azt tapasztalja, hogy a leves főzés közben sós, tegyen rizst egy ruhába, és merítse a lábasba. Ez eltávolítja a felesleges sót a levesből.
Szeretne enyhe fokhagymás ízt adni az ételnek? Egyszerűen dörzsölje be a tányért egy fokhagymagerezddel. Az étel nem lesz fűszeres, de csodálatosan fokhagymaillatú lesz.
Tehát, hogy a főtt tojássárgája ne ragadjon rá túlságosan a kés pengéjére, először öblítse le a kést hideg víz alatt.
Ahhoz, hogy a máj (sertés, marha, csirke) puha legyen, főzés közben sózzuk meg.
A sör nagyon jó a hús- és zöldségételek elkészítéséhez. A mámorító ital szójaszósszal keverve például kiváló pác sertés-, marha- vagy bárányhúshoz.
A tökéletes tejfölhöz adjunk hozzá tojásfehérjét.
Hogy a bab főzés közben ne sötétedjen el, csak tartsa rajta a fedőt főzés közben.
Ahhoz, hogy a húsleves tiszta legyen, adjon hozzá egy jégkockát forrás közben, majd forralja fel a folyadékot.
Ha a marhahúst főzés előtt legalább fél órával majonézben pácoljuk, akkor a hús egészen puha lesz. Az íz fokozása érdekében a páclében a majonézt mustárral is keverheti.
A hús főzésekor a húsleveshez adjuk hozzá egy leöblített banán héját. Ettől lesz a hús zsenge.
Kávéfőzéskor adjunk hozzá egy csipet sót. Ettől az ital íze hangsúlyosabb lesz.
Ne feledje el leírni, és ami még jobb, mentse el a hasznos konyhai titkokat.