Háztartás, Tippek

Miért érdemes cukrot tenni a sajt mellé?

Az egyik legnépszerűbb terméknek a sajtot lehet nevezni. Azonban gyakran nem megfelelően tárolják, így csökken a szavatossági ideje.

Kevesen tudták, hogy a keménysajtot egy kis darab cukorral (vagy egy teáskanálnyi cukorral) lehet tárolni.

Mindig tegyél egy kockacukrot a dobozba, amelyben a sajtot tárolod.

Miért tedd ezt?

A cukor elnyeli a felesleges nedvességet.

A kommentekben többen megosztották saját sajt tárolási tippjeiket:

Például néhányan azt javasolták, hogy zsírpapírba kell csomagolni a sajtot. Mások azt tanácsolták, hogy csak annyi sajtot vegyél, amit 2-3 nap alatt el tudsz fogyasztani.

Hogyan kell helyesen tárolni a sajtot a hűtőben?

Emlékezned kell arra, hogy csak a megfelelő tárolási körülmények mellett marad a sajt friss, megőrizve az érlelés során kialakult ízét és illatát.

Amikor sajtot teszel a hűtőbe, figyelj a hőmérsékletre és a páratartalomra.

A sajtoknak megvan a maguk fogyaszthatósági ideje, ezért felbontás után nem érdemes sokáig tárolni őket.

Érdemes odafigyelni arra is, hogy a friss sajtok (például mozzarella) a hűtő leghidegebb részében, vagyis az alsó polcon kapjanak helyet.

Ezen kívül a sajt nagyon könnyen átveszi a különböző szagokat. Ezért fontos, hogy élelmiszerfóliába, zárható dobozba vagy alufóliába csomagolva tárold.

A túl magas hőmérséklet felgyorsíthatja a baktériumok szaporodását, ami megváltoztatja a sajt ízét és állagát.

A páratartalom szintén fontos szerepet játszik.

Különösen a krémes vagy kéksajtok tárolásánál.