Az egyik legnépszerűbb terméknek a sajtot lehet nevezni. Azonban gyakran nem megfelelően tárolják, így csökken a szavatossági ideje.
Kevesen tudták, hogy a keménysajtot egy kis darab cukorral (vagy egy teáskanálnyi cukorral) lehet tárolni.
Mindig tegyél egy kockacukrot a dobozba, amelyben a sajtot tárolod.
Miért tedd ezt?
A cukor elnyeli a felesleges nedvességet.
A kommentekben többen megosztották saját sajt tárolási tippjeiket:
Például néhányan azt javasolták, hogy zsírpapírba kell csomagolni a sajtot. Mások azt tanácsolták, hogy csak annyi sajtot vegyél, amit 2-3 nap alatt el tudsz fogyasztani.
Hogyan kell helyesen tárolni a sajtot a hűtőben?
Emlékezned kell arra, hogy csak a megfelelő tárolási körülmények mellett marad a sajt friss, megőrizve az érlelés során kialakult ízét és illatát.
Amikor sajtot teszel a hűtőbe, figyelj a hőmérsékletre és a páratartalomra.
A sajtoknak megvan a maguk fogyaszthatósági ideje, ezért felbontás után nem érdemes sokáig tárolni őket.
Érdemes odafigyelni arra is, hogy a friss sajtok (például mozzarella) a hűtő leghidegebb részében, vagyis az alsó polcon kapjanak helyet.
Ezen kívül a sajt nagyon könnyen átveszi a különböző szagokat. Ezért fontos, hogy élelmiszerfóliába, zárható dobozba vagy alufóliába csomagolva tárold.
A túl magas hőmérséklet felgyorsíthatja a baktériumok szaporodását, ami megváltoztatja a sajt ízét és állagát.
A páratartalom szintén fontos szerepet játszik.
Különösen a krémes vagy kéksajtok tárolásánál.