Háztartás, Tippek

Miért érdemes mikrohullámú sütőben felmelegíteni a ragasztószalagot, a pólót, a földet és 13 más dolgot, ami minden otthonban megtalálható

Miközben a mikrohullámú sütő tulajdonosai azon vitatkoznak, hogy lehet-e benne ételt főzni, vagy csak melegíteni, a hozzáértők eléggé szokatlan célokra is használják őket.

A mikrohullámú sütő egy erős mikrohullámú sugárzást generáló készülék, és bizonyára van haszna a konyhában és a háztartásban. Természetesen nem lehet mindent beletenni, de a „megengedett” tárgyak listája jelentősen bővíthető.

1) Húzza le a bélyeget

Ezt szinte lehetetlen úgy csinálni, hogy ne sérüljön meg a bélyeg, még a régi nagyapai módszer sem segít, hogy gőz fölé tartjuk.

Mikrohullámú sütővel minden sokkal egyszerűbb: csak nedvesítse meg egy kicsit a borítékot, és kapcsolja be 10 másodpercre maximális teljesítményen.

2) Állítsd helyre a szempillaspirált

Ez a módszer viasz- vagy paraffin alapú szempillaspirálok esetében alkalmazható. Csak a nyitott szempillaspirált kell fél percre a mikrohullámú sütőbe tenni, és ne felejts el beletenni egy pohár vizet.

3) Készítse elő a talajt a palánták számára

Tegyen egy-két liter földet egy sűrű, lyukacsos műanyag zacskóba (kötelező!), és tegye körülbelül öt percre. A teljesítményt kísérleti jelleggel válassza meg, és a kezelés után a talajnak egyenletesen melegnek kell lennie. Ez az egyik legjobb módja a fertőtlenítésnek.

4) Tisztítsa meg a vágódeszkát

Pontosabban, fertőtlenítse hőkezeléssel, és csak műanyag és előre megmosott állapotban. Ehhez egy perc maximális teljesítményen elegendő lesz.

5) Fertőtlenítse a konyhai szivacsot

Az ecetes vízbe áztatott szivacsot 1-2 percre maximális teljesítményen a mikrohullámú sütőbe küldjük.

Ennek fő feltétele, hogy a szivacs tiszta legyen, de van egy mellékhatása is. Nagyon büdös lesz.

6) Ragasztószalag

Ez inkább vészhelyzeti intézkedés, ha sürgősen be kell csomagolni/ragasztani, és nincs más.

Az algoritmus egyszerű – tegye be és kapcsolja be maximális teljesítményen körülbelül fél percre.

Ezután a szalag újra ragadós lesz.

7) Sterilizálja az üvegeket

Ez egy sok háziasszony által bevált módszer: öntsön egy kis vizet egy tiszta befőttesüvegbe, körülbelül egy centit, és kapcsolja be a sütőt. Ilyenkor a víz elpárolog, és a falakat forró gőzzel kezeli. Általában három perc 800 watton elég egy literes üveghez. A lényeg ezután, hogy ne tegye hidegre vagy nedvesre, és használat előtt hagyja megszáradni. A módszer csak üvegre alkalmas.

8) Használja vízfürdő helyett

A mikrohullámú sütő kiválóan alkalmas viasz, paraffin, vaj, csokoládé vagy zselatin (vízzel) melegítésére. Az idő és a teljesítmény a szükséges mennyiségtől és állagtól függ, és szükség esetén rövid impulzusokban melegítse.

9) Mossa ki a foltokat a pólón

Valójában ez szinte száraz mosás. Csak a pólót kell előre beáztatni, és a szokásos módon a rajta lévő foltokat a leghétköznapibb szappannal kezelni. Ezután a pólót egy nyitott (!) zsákban tegyük be körülbelül három-négy percre maximális teljesítményen. Ezt követően ki kell venni és jól ki kell öblíteni.

10) Készítsük el a zsemlemorzsát

Ez még gyorsabban elkészíthető. A kenyeret kockákra vágjuk, és ízlés szerint sóval és fűszerekkel megszórjuk. Maximális teljesítményen szó szerint pár perc elég lesz, ami sokkal kevesebb, mint a sütőben.

11) Lehetséges a fűszerek újraélesztése

A laza szárított fűszereknél 10 másodperc is elég, de csípős paprikával ne kísérletezzünk. A kapszaicin gőze a mikrohullámú sütőt gázpalackká változtatja, és megégetheti a szemét és a nyálkahártyáját.

12) Gyorsan hámozza meg a fokhagymát

A vékony héjú fokhagymát könnyebb meghámozni, ha egyes gerezdeket vagy az egész fejet teljes teljesítményen kb. 20 másodpercre a mikrohullámú sütőbe tesszük.

13) Hámozza meg a friss paradicsomot

Általában forró vizet használnak ehhez, de a mikrohullámú sütőben egyszerűbb és gyorsabb.

Ehhez a tiszta és száraz paradicsomokon vágjuk be a héját a tetejéről kereszt alakban, és tegyük be a mikrohullámú sütőbe körülbelül 40 másodpercre. Ezután a héjakat egyszerűen le lehet húzni.

14) Szerezzen több levet a citrusfélékből

A trükk az, hogy a gyümölcshéj és a gyümölcshús puhább, a lé pedig folyékonyabb legyen. Ez kevés hővel történik, egy közepes narancs esetében például 30 másodperc teljes erővel elég lesz. Ezután már lehet is facsarni.

15) Gyorsítsa fel a bab áztatását

Általában sok időt vesz igénybe, de ez jelentősen csökkenthető, ha mikrohullámú sütőben melegítjük. Vízben kell melegíteni a maximumon, először 5-10 percig, majd sózni és további 20 percig melegíteni, utána lehet főzni.

16) Újraéleszteni a szikkadt kenyeret

Ez egy régi nagymama trükkjének modern adaptációja. Csak egy szikkadt kenyeret kell becsomagolni egy vízzel megnedvesített papírtörlőbe, majd a mikrohullámú sütőbe tenni körülbelül 10 másodpercre melegítő üzemmódban.

Ennek eredményeképpen a mikrohullámú sütő nélkülözhetetlen segítője lehet a háztartásban, ha tudjuk, hogyan kell helyesen használni. A konyhai eszközök sterilizálásától kezdve a kozmetikumok helyreállításán át a gyors rágcsálnivalók készítéséig szinte végtelenek a mikrohullámú sütő lehetőségei. Kísérletezzen, de tartsa szem előtt a biztonságot, és kövesse az ajánlásokat, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket. Legyen a mikrohullámú sütője igazi mindenes a konyhában és a háztartásban!