Háztartás, Tippek

Miért fagyasztják le a tapasztalt háziasszonyok a citromot, és miért ajánlják ezt mindenkinek? Itt van a titkuk:

A citrom egy igazán különleges termék, és ismerünk egy trükköt, ami még hasznosabbá teszi. Sokan nem tudják, hogy hogyan lehet még jobban kihasználni a citrusfélék gyümölcshúsát, héját és levét. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy az egész citromot beteszed a fagyasztóba – mondják a szakértők. Néhány tapasztalt háziasszony már régóta alkalmazza ezt a trükköt.

Csak egy éjszakára tedd a citromot a fagyasztóba, és utána könnyebb lesz használni: például könnyebben tudod lereszelni a fagyasztott gyümölcsöt. Emellett a citromot a szokásos módon felszeletelheted, és bármibe – italokba, limonádékba, főételekbe és salátákba – teheted.

A fagyasztott citrom ráadásul elveszíti a kellemetlen keserűségét, így a héját is bátran fogyaszthatod. Úgy tartják, hogy a fagyasztás során a citrom levei is jobban strukturálódnak, és így a C-vitamin hatása is fokozódik.

A fagyasztott citrom megfázás és emésztőrendszeri problémák esetén is használható, de csak akkor, ha nem súlyosbodik a helyzet.

A fagyasztás előtt mosd meg forró vízben a citromot, majd szárítsd meg, különben túl sok jégképződés lehet. Ezután csomagold be élelmiszer-fóliába, és tedd a fagyasztóba.