Háztartás

Miért kell a kávézaccot a WC-be tenni?

A kávéfőzés után gyakran elfelejtett kávézacc praktikus megoldást kínálhat fürdőszobáink egyik legmakacsabb problémájára. A rendszeres tisztítási erőfeszítések ellenére a WC továbbra is büdös maradt? Ebben a cikkben egy egyszerű, költséghatékony tippet osztunk meg, amellyel megszabadulhatunk ettől a kellemetlen szagtól. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan.

Szüntesse meg a kellemetlen WC-szagokat kávézaccal

Az első probléma, amit a kávézacc megold, a WC-ből áradó kellemetlen szag. Ez még akkor is előfordul, ha a WC-t már többször kitakarították – elvégre a WC messze a legpiszkosabb helyiség a házban. Hiába használunk mindenféle dezodorokat és tisztítószereket, az alapos tisztítás nem oldja meg a szagproblémát. A hiba általában a lefolyókban van.

A WC-ből áradó rossz szag megszüntetéséhez egyszerűen öntsünk egy kis kávézaccot a WC-kagylóba, és húzzuk le. A kávézacc természetes szagtalanítóként működik, és megszünteti a kellemetlen szagokat.

Ez a trükk egyszerű, gazdaságos és környezetbarát. Emellett elkerülhető vele a drága, a környezetre potenciálisan káros vegyszerek használata.

Ha kávézaccot használ a WC-ben, búcsút mondhat a kellemetlen szagoknak, és élvezheti a friss, tiszta fürdőszobát. Próbálja ki most, és meg fog lepődni az eredményen.

Szüntesse meg a lefolyószagokat kávézaccal

Íme egy másik egyszerű tipp a lefolyószagok megszüntetéséhez, a kávézacc segítségével.

Hogyan használja?

Keverjen össze 5-6 evőkanál kávézaccot egy liter meleg vagy forró vízzel,
Ezután öntse a keveréket a WC-be.
Várjon két-három percet, majd húzza le.

A kávé magába szívja a rossz szagot, és néhány napra megoldja a problémát.

Milyen gyakran használjunk kávézaccot a WC-ben?

Sajnos néhány nap múlva a helyzet visszaáll majdnem a normális állapotba. Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy az optimális eredmény érdekében hetente egyszer, de legfeljebb 12-14 naponta ismételje meg az eljárást.

Alternatív megoldásként foghat egy lábast, öntsön bele langyos vizet, merítsen bele 3 evőkanál kávézaccot, keverje össze, és öntse le a WC-be. Minél tovább marad érintkezésben a WC aljával és a csövekkel, annál inkább megoldódik a probléma idővel.