Mindannyian megszoktuk, hogy a lisztet egy külön konyhaszekrényben tároljuk, de érdemes megpróbálni a fagyasztóba tenni.
Bár ez a módszer először meglepő lehet, nagyon hatékony.
A liszt egy olyan termék, amit biztosan megtalálsz minden konyhában. Viszont nem szabad túl sokáig tárolni, mert van lejárati ideje.
Ha nem tartod be a tárolási szabályokat, a lisztbe rovarok költözhetnek. Ha kártevőket találsz benne, már nem használhatod fel, ki kell dobnod.
Ráadásul, ha ilyet találsz, érdemes átnézni az összes többi közeli gabonát is, mert azokban is megjelenhetnek bogarak.
Ez a probléma azonban elkerülhető, ha a terméket helyesen tárolod. Természetesen a lisztet már vásárláskor ellenőrizned kell.
Először nézd meg alaposan, hogy a termék nem ragadt-e össze a túlzott nedvesség miatt, vagy nincs-e benne fekete pötty, ami kártevők tojásaira vagy bogarakra utal.
A gyártók gyakran vastag papírzacskókban árulják a termékeiket, amiben nehéz észrevenni a minőségbeli problémákat.
Ilyen esetben nézd meg a csomagolás épségét, a kibocsátás dátumát, és azt, hogy nincs-e rajta penész. Természetesen figyelj a lejárati dátumra is.
Ha a papírzacskó alja rosszul van leragasztva, akkor az illatát is ellenőrizheted. Nem szabad, hogy keserű szaga legyen. Ha ilyet érzel, az azt jelenti, hogy a lisztet nem megfelelő körülmények között tárolták.
Miért kell a lisztet a fagyasztóba tenni?
Így jobban megőrizhető, ha azt szeretnéd, hogy minél tovább friss maradjon.
Viszont nem szabad ott felejtened.
Tedd a lisztet 3-4 napra a fagyasztóba, majd vedd ki és helyezd vissza egy sötét helyre.
Ezután beteheted a konyhaszekrénybe.