A legtöbb nő számára a konyha műhellyé, irodává és tanulószobává vált. Itt töltik életük nagy részét. A főzés szerves részét képezi életüknek, különösen, ha az egész családot kell etetni. A modern háziasszonyoknak érthető módon könnyebb dolguk van, hiszen sok „okos” segítőjük van: multifunkciós fazék, mikrohullámú sütő, mosogatógép, konyhai robotgép, turmixgép és sok más készülék.
A rengeteg konyhai eszköz ellenére még mindig magunknak kell főzni
De ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kell semmit sem tennünk. Ha nem próbálkozunk, egyik sem fog működni. De ezek a készülékek nem minden esetben nélkülözhetetlenek. Főzünk a tűzhelyen, de ha végeztünk, magunk takarítjuk ki a konyhát. A legnehezebb eltüntetni a különböző konyhai felületeken megjelenő állott növényi olajat.
A növényi olaj szétfröccsen mindenfelé, ha forró a serpenyőben
A forró olaj „kilövell”, ha például húsleves vagy víz fröccsen rá, vagy ha nedves serpenyőbe öntjük, de ez ritkán fordul elő.
Az olajfröccsenések beszennyezik a konyhai felületeket, és súlyos égési sérüléseket okozhatnak
Ez a „kilövellés” pedig valódi probléma. Nemcsak nehéz utána lemosni ezeket a cseppeket, de főzés közben szinte lehetetlen a „tomboló” serpenyő közelébe menni. A forró olaj a testen súlyos égési sérüléseket okozhat.
A napraforgóolaj nem „éget”, ha egy kis sót adunk hozzá
Ez gyorsan és egyszerűen kezelhető. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy kis sót ad az olajhoz.
A serpenyő alját sütőpapírral boríthatjuk be
Egy másik lehetőség, hogy a serpenyő száraz alját sütőpapírral borítjuk be. Nos, akkor a szokásos módon bármit megsüthetünk. Az olaj nem folyik, és a serpenyőt könnyű tisztítani.