Palackozott narancslevet szoktál inni? Miért ne vásárolj átlátszó palackban lévő italokat? Válassz helyesen, és válaszd a legtáplálóbb, kiváló minőségű narancsleveket.
A C-vitamin az egyik legjótékonyabb elem az egészségünk szempontjából. Létfontosságú szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében, a kollagénképződésben, a sebgyógyulásban és a vas felszívódásában a táplálékból.
A C-vitaminban leggazdagabb gyümölcsök között lehetetlen nem megemlíteni a narancsot. Ez a kivételes tápanyag azonban nagyon sérülékeny, és gyorsan károsodhat, ha rossz körülményeknek, például palackozott narancslének van kitéve.
Melyek a C-vitamin első számú ellenségei?
A C-vitamin számára az egyik legkárosabb elem a fény. A C-vitamin fényérzékeny, ami azt jelenti, hogy fény hatására lebomlik.
Ennek következtében, ha a narancslevet átlátszó üvegekbe csomagolják, a napfény vagy a beltéri világítás megtámadhatja az italt, és semlegesíti a C-vitamint.
A hő egy másik tényező, amely tönkreteheti a C-vitamint. A narancslé pasztőrözése során a magas hőmérséklet ennek az elemnek a megsemmisüléséhez vezethet. Ugyanez igaz a hosszú főzési időre is.
Végül a levegőben lévő oxigén is képes megváltoztatni a C-vitamint. Amikor a gyümölcsleves palackokat kinyitják, a folyadék oxigénnel érintkezik. Ennek következtében a C-vitamin nagyon gyorsan lebomlik.
A házilag készített narancslevet részesítsd előnyben az átlátszó üvegekben tárolt gyümölcslével szemben.
Ahhoz, hogy a narancslében sok C-vitamin legyen, a szakértők azt javasolják, hogy otthon készítsd el szezonális gyümölcsökből. A narancsok közvetlen kipréselésével magas C-vitamin-tartalmat élvezhet.
Ráadásul a házilag készített gyümölcslevek nem tartalmaznak túl sok olyan adalékanyagot és tartósítószert, amelyek a szupermarketekben kapható palackozott gyümölcslevekben megtalálhatóak.