Érdekes, Háztartás, Tippek

Miért nem szabad összetörni a spagettit főzés előtt: ezt kevesen értik

A spagetti az egyik legnépszerűbb tésztafajta. Azonban sokan, amikor spagettiételt készítenek, gyakran elkövetnek egy fontos hibát.

Főzés előtt a spagettit gyakran kettétörjük vagy kisebb darabokra vágjuk. Az olaszok ezt a trükköt azonban egyáltalán nem értékelnék, mert nem szabad így csinálni.

Először is, a spagettit nem szabad eltörni főzés előtt, mert később nehéz lesz rövid spagettit enni.

Ha hosszúak maradnak, könnyen feltekerhetők a villára. Olaszországban a spagettit egyszerre eszik villával és kanállal.
A villára tekerik a tésztát, a kanalat pedig úgy tartják, hogy a szósz ne csöpögjön a ruhára.

Ha viszont a tésztát főzés előtt eltörjük, így nem lehet majd enni.

Ez azonban nem a legfontosabb ok, amiért nem szabad összetörni a spagettit főzés előtt.

Kiderült, hogy a tészta eltörésével teljesen megváltozik annak textúrája, íze és teltsége. Emiatt más alakot vehet fel, vagy akár teljesen szétfőhet.

A spagetti épségének megsértése miatt a keményítő gyorsabban szabadul fel, és így az étel könnyen összetapadhat, emiatt pedig kevésbé lesz esztétikus.

Olaszországban van egy még érdekesebb ok is, amiért sosem törik el a spagettit.

Az országban számos hiedelem és népi babona kapcsolódik ehhez az ételhez.

Az olaszok például úgy vélik, hogy ha véletlenül eltörik a spagetti, az balszerencsét hozhat a család minden tagjára.

Ha pedig valaki szándékosan töri el a spagettit, az azt jelenti, hogy rossz szándékkal készíti az ételt annak, akinek felszolgálja.