Háztartás, Tippek

Miért tegyük a salátát jeges vízbe, és miért érdemes fagyasztóban tárolni a darát? 7 háztartási trükk, amit érdemes kipróbálni

Néha a legegyszerűbb dolgok is hatalmas felfedezésekké válhatnak, ha csak megismered őket.

Előfordul, hogy nincs időnk vagy energiánk komoly életmódbeli változtatásokra, de apró trükkökkel is nagy különbséget tehetünk. Összegyűjtöttem 7 különleges trükköt, amiről lehet, hogy még nem hallottál. De hidd el, megéri kipróbálni őket!

Ha a salátalevelek fonnyadtak, ne dobd ki őket!

Csak tedd őket egy órára jégkockás hideg vízbe. Egy óra elteltével a saláta lédúsabb és szebb lesz, így meghosszabbíthatod a saláta eltarthatóságát.

Ha folyadékot öntesz át egy másik edénybe, tegyél bele egy kanalat

Nem használok tölcsért a folyadék átöntéséhez, de egy evőkanál is megteszi. Tedd a kanalat az edény nyakához enyhén ferdén, és öntsd rá a folyadékot. Így elkerülheted a fröccsenést és a túlfolyást!

A cseresznye „nem kívánt vendégeitől” úgy szabadulhatsz meg, ha hideg vízbe és sóba áztatod

Ha a cseresznyében „nem kívánt vendégek” vannak, áztasd 20 percig hideg vízbe sóval. A nemkívánatos dolgok kijönnek és lebegni fognak, a só pedig fertőtleníti a gyümölcsöt.

Ahhoz, hogy a tea teljes ízét élvezhesd, ne forró vízben áztasd

A tea optimális vízhőmérséklete például a zöld teához 70-80 °C, a fekete teához pedig 90-95 °C. Várj a vízforraló után 2-3 percet, mielőtt elkészíted a teádat.

Hogy megszabadulj a hűtőszekrényben lévő felesleges nedvességtől és szagtól, tegyél egy újságpapírt a polcra

Az újságpapír jól felszívja a nedvességet, ami az ételekből vagy a páralecsapódásból keletkezik. Így szárazabb környezetet tarthatsz fent, és csökkented a kellemetlen szagok kialakulásának esélyét.

A gabonafélékben lévő lisztbogarak megelőzéséhez fagyaszd le a vásárlás után

A gabonafélékben előfordulhatnak lisztbogarak, de ha közvetlenül a vásárlás után a fagyasztóba teszed, elpusztítod a lárváikat és petéiket. Sokkal könnyebb megelőzni, mint kezelni.

A gombócokat mosd meg főzés előtt, hogy ne repedjenek meg

A gombócokat egy vékony liszt- vagy keményítőréteg borítja, ami miatt a főzés során egymáshoz tapadnak. Ha először leöblíted őket hideg vízben, akkor nem ragadnak egymáshoz, és nem repednek meg főzés közben.

Mindig jó, ha keresel új, egyszerű módszereket az életed javítására. Néha egy probléma megoldása sokkal egyszerűbb lehet, mint amilyennek első látásra tűnik. Remélem, hogy ezek a tippek segítenek könnyebbé és élvezetesebbé tenni az életedet.