35 év felett érdemes növelni a könnyen emészthető fehérjék bevitelét, mivel ebben a korban elindulnak az izomtömeg csökkenésével, azaz a szarkopéniával kapcsolatos folyamatok.
Mire kell figyelni ilyenkor? 35 év felett elkezd kialakulni a szarkopénia, ami az izomtömeg fokozatos elvesztésével járó állapot. Ezért kiemelten fontos a fehérjében gazdag ételek fogyasztása, amiknek mindenképp szerepelniük kell az étrendben.
Reggelire könnyen emészthető fehérjéket, például tojást és túrót érdemes enni. Ugyanakkor fontos figyelni az elkészítési módra is. A hőkezelt túró, például túrótorta vagy rakott étel formájában inkább a szénhidrátokhoz, mint a fehérjékhez sorolható.
Vacsorára vagy ebédre hetente 2-3 alkalommal lehet vörös húst fogyasztani, máskor inkább baromfit vagy halat. Az elkészítési mód itt is fontos: a vörös húsból és baromfiból származó fehérje jobban hasznosul, ha töltött formában (például húsgombóc, fasírt vagy vagdalt) készül. A főzési módra is figyelni kell: párolva, fólia alatt sütve, kéreg nélkül, vagy főzve érdemes készíteni.