Egészség

Milyen saláták kerüljenek minden nap az asztalra és miért?

A zöldségek az egészség, a jó közérzet és a hosszú élet kulcsa. Rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagok, amelyek létfontosságúak az emberi szervezet számára.

Ha szeretné feltölteni a szervezet vitamin- és ásványianyag-készletét, egyszerűen be kell iktatnia a salátákat az étrendjébe.

Eláruljuk, milyen salátáknak kellene minden nap az asztalán lenniük.

Káposztasaláta

A káposzta gazdag vitaminokban, különösen C-vitaminban. A káposzta kénben is gazdag, ami elengedhetetlen a tüdő egészségéhez. A káposztában található indol és szulforafán gátolja a rákos sejtek fejlődését. Ezek az anyagok a máj teljes működéséhez is elengedhetetlenek, amely megtisztítja a szervezetet a mérgező anyagoktól.

A káposzta mellett választhatunk brokkoliból, karfiolból, karalábéból és kelbimbóból készült salátákat is. A káposztát legjobb nyersen, késsel finomra vágva vagy reszelve fogyasztani.

Céklasaláta

Bár a főtt cékla a leggyakoribb, a friss cékla sokkal értékesebb. Nem szükséges teljesen átállni a nyers céklára: felváltva lehet főtt céklával is fogyasztani. Ez a gyökérzöldség béta-karotinban gazdag. A cékla csökkenti a vérnyomást, tisztítja a beleket, normalizálja az emésztőrendszert és tisztítja a májat.

A céklát sárgarépa- vagy káposztasalátákhoz adhatjuk.

Saláta zöld zöldségekkel

A zöld zöldségek nagyon értékesek. Nemcsak vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat tartalmaznak, hanem klorofillt is, ami más termékben nem található meg. A klorofill serkenti az enzimek termelődését, ami normalizálja az emésztőrendszer működését, és segít helyreállítani a gyomor és a belek sérült bélfalát. A klorofillnak van egy másik nagyon hasznos tulajdonsága is, amely nagyon fontos a modern ember számára: segít eltávolítani a tartósítószereket a szervezetből.

A különböző zöld zöldségekből készült salátákat naponta kell fogyasztani.

Saláta retekkel

Az ebből a gyökérzöldségből készült salátákat a lehető leggyakrabban kell elkészíteni. Hasznos tudni, hogy a retek elősegíti az epekivezetést. Bármilyen salátához hozzáadható.

Ha maximalizálni szeretné a saláta előnyeit, fűszerezze magvakkal vagy diófélékkel. Az öntethez bármilyen olajat használhat – szezám, lenmag, olíva, finomítatlan napraforgó stb.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.