Fontos rendszeresen cserélni a vizet, mert a fa naponta akár egy liter folyadékot is felszívhat.
Ha az élő karácsonyfa hagyományosan díszíti otthonodat karácsonykor vagy újévkor, figyelj erre a bevált trükkre, amit már a nagymamáink is használtak. A megfelelő gondozás és egy kis praktika segíthet, hogy a fa tovább friss maradjon és illatozzon.
Sokan úgy gondolják, elég egy frissen vágott fát hazavinni, vízbe állítani, és az kitart az ünnepek végéig. Ehhez azonban speciális feltételeket kell teremteni.
Mit tegyél, hogy a fa tovább maradjon friss?
Ahhoz, hogy a tűlevelek ne hulljanak le, a fa zöld és illatos maradjon, a locsoláshoz használt vízhez két egyszerű konyhai összetevőt kell hozzáadni: cukrot és sót.
A cukor táplálja a fát, míg a só felszívja a fölösleges nedvességet, segítve a tűlevelek megtartását.
Az oldat elkészítéséhez szükséged lesz:
1 liter vízre
2 evőkanál cukorra
2 evőkanál sóra
Ezek az összetevők nem károsítják a fát, de jelentősen meghosszabbítják az „életét”.
Hogyan segít az aszpirin a karácsonyfának?
Tovább javíthatod a keveréket, ha egy tabletta aszpirint is hozzáadsz. Ez megelőzi a baktériumok szaporodását. Ebben az esetben a cukor és só mennyiségét csökkentsd 2 teáskanálra.
Fontos rendszeresen cserélni a vizet, mert a fa naponta akár egy liter folyadékot is felszívhat.