Minden háziasszony tudja, hogy a burgonya egyszerűen nélkülözhetetlen a konyhában. Elvégre rengeteg recept létezik burgonyával, hogy a családot és a vendégeket is jóllakassa.
Ráadásul a földnek ez az ajándéka szinte mindenki számára elérhető. Azt azonban kevesen tudják, hogy a burgonyát nem csak főzésre lehet használni.
A kézművesek elkezdték a burgonyát a cipőjükbe tenni? Miért, kérdezi? Most megtudhatja.
Tehát a krumpli segít az alább leírt esetben. Néha előfordul, hogy amikor új cipőt veszünk, rájövünk, hogy nem a megfelelő méretet választottuk.
A cipő kicserélése a megfelelő méretűre nem mindig lehetséges. Különben is, mihez kezdjünk a régen vásárolt cipőkkel?
Elviselhetjük a fájdalmat, vagy kipróbálhatjuk a népi módszereket.
Gyakran javasolják a gyapjúzoknit. Ez a viselési mód azonban aligha nevezhető ideálisnak.
És itt jön a legegyszerűbb mentőmódszer – a krumpli. Amit fontos tudni, hogy a burgonya nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a cipő nyújtásában.
Hogyan működik? Az egész titka a nedvesség, ami hozzájárul a nyújtáshoz. A burgonyát éjszakára benne kell hagyni. Ez idő alatt a burgonya kiszárad, és a nedvesség felszívódik a bőrbe, így az puhább lesz.
Hogyan kell használni ezt a trükköt? Ehhez hámozzon meg két megfelelő méretű burgonyát. Ezután csomagolja a burgonyát újságpapírba vagy papírtörlőbe.
A becsomagolt burgonyát a cipőbe kell helyezni. Hagyja így egy éjszakán át. Ennyit a titkos technológiáról.
Ez a módszer megnöveli a cipő méretét. Ráadásul a burgonya kiválóan eltávolítja a szagokat. Ez a módszer bőrcipőknél működik a legjobban. Bár más szövetmodellekhez is alkalmas.