A banán azon gyümölcsök közé tartozik, amelyek mindig érnek. Ha a gyümölcskosárban felejtett néhányat, valószínűleg észre fogja venni a gyümölcshús színének változását.
Ez a barna árnyalat a sárga pigment lebomlásának köszönhető, ami az etiléngáz felszabadulása következtében következik be. Ha az első gondolata az, hogy a szemétbe dobja, felejtse el ezt a rossz szokását, és gondolkodjon el azon, hogy így használja fel.
Túlérett banán: a tökéletes hozzávaló a turmixokhoz
Bármilyen turmixreceptje is van, az érett banánnal feldobhatja. Ne aggódjon az íze miatt, hiszen attól, hogy a színe megváltozott még banánról van szó. Csak a turmix színe fog megváltozni.
Reggelire finom zabpehely
Az egészséges és tápláló reggelihez a zab és a banán kombinációja elengedhetetlen. Nem szükséges cukrot adni a reggelihez. Ráadásul ez egy jó alkalom arra, hogy feltöltse magát rostokkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal.
Hogyan készítsünk banánteát?
Ez egy szokatlan ötlet a banánpazarlás leküzdésére, de érdemes kipróbálni. A banán különösen gazdag ásványi anyagokban, például magnéziumban és káliumban. Ezt az italt a gyümölcs héjának felhasználásával készítheti el.
Hogyan főzzük meg az érett banánt?
Az érett banánt mindig megeheti úgy, hogy megfőzi. Hagyományos receptek hozzávalójaként is felhasználhatja. Az érett banánt lehet főzni, párolni vagy sütni.
Érett banán a tojás helyettesítésére
Tudta, hogy a sütemények készítésekor a tojást könnyedén helyettesítheti érett banánnal? Bármi legyen is az oka annak, hogy nem eszik tojást, vagy ha elfogyott a tojás a hűtőből, banánnal helyettesítheti.
Ez a banán ragadós tulajdonságainak köszönhetően lehetséges. Csak pépesítenie kell, ha a sütési receptjeiben szeretné felhasználni. A tojást almaszósszal vagy őrölt lenmaggal is helyettesítheti.
Házi palacsinta készítése
Az érett banán elengedhetetlen alapanyag a palacsintatészta készítéséhez. Azonban fel is szeletelheti, hogy a házi palacsintákhoz fogyaszthassa őket.