Ne kövesse el ezt a hibát még egyszer a tapadásmentes serpenyőkkel. Ez a technológia felváltotta az acélt és az alumíniumot a serpenyők bevonataként. Nem áll fenn annak a veszélye, hogy az ételek a főzés során összeragadjanak, így bármilyen ételt zsiradék nélkül süthet.
A tapadásmentes serpenyők teflonbevonattal rendelkeznek, ami bár hatékony és praktikus, mégis trükkös lehet. Egy egyszerű hiba a használat során károsíthatja a bevonatot.
Ha ez megtörténik, a serpenyő elveszíti fő funkcióját, és veszélyezteti az egészségét. Hogy elkerülje ezt a problémát, meg kell tennie néhány óvintézkedést a serpenyő használata, mosása és tárolása során.
Először is kerülje, hogy a teflonbevonat fémmel vagy éles eszközökkel érintkezzen. Ez károsítja a belső bélést. Keveréshez csak fakanalat használjon.
Mosogatáskor feltétlenül kerülje a dörzsölő szivacsokat és a fémpárnákat, mert ezektől a tapadásmentes bevonat károsodni fog.
Egyéb tippek, amelyeket érdemes szem előtt tartani
Kerülje, hogy főzés után hideg folyóvíz alatt öblítse le a serpenyőt, mivel a hirtelen hőkülönbség tönkreteheti a bevonatot. Ha megszokta, hogy bizonyos edényeket vagy evőeszközöket a tapadásmentes serpenyőben tárold, akkor soha többé ne kövesse el ugyanazt a hibát.
Ha edényeket és serpenyőket rakosgat egymásra, feltétlenül használjon edényvédőt.